U Onomyšle na Kutnohorsku shořel v sobotu stroj na těžbu dřeva, škoda je čtyři miliony korun. | foto: HZS Středočeského kraje

Na Kutnohorsku začal hořet stroj na těžbu dřeva. Škoda jde do milionů

  • 0
U Onomyšle na Kutnohorsku shořel v sobotu stroj na těžbu dřeva, škoda je čtyři miliony korun. Příčinou vzniku ohně byla technická závada, informovala mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová.

Stroj začal hořet po poledni. „Vzhledem k tomu, že se událost nacházela uprostřed lesa, bylo nutné natáhnout přibližně 300 metrů dopravního vedení, protože nebylo možné s technikou zajet až na místo,“ uvedla mluvčí.

Hořela kabina harvestoru, což je stroj, který při těžbě dříví kácí, odvětvuje, rozřezává a ukládá strom. Pod kontrolou měli hasiči oheň přibližně hodinu po nahlášení.

„Požár zasáhl pouze kabinu stroje a nerozšířil se na lesní porost,“ doplnila Fliegerová. Do dnešního rána na místo požáru dohlíželi dobrovolní hasiči.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,