Na Mělnicku hořela budova jídelny, hasilo ji jedenáct jednotek hasičů

  • 5
Jedenáct jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů vyjelo v sobotu po poledni do Kostelce nad Labem na Mělnicku. Vzplála tam budova jídelny, ze které se před zásahem hasičů evakuovalo 27 lidí. Hasiči vyhlásili druhý ze čtyř stupňů poplachu, plameny se podařilo dostat pod kontrolu až kolem páté hodiny odpoledne.

„Krátce před třináctou hodinou nám byl ohlášen požár budovy v Kostelci nad Labem. Byl tam vyhlášen druhý stupeň poplachu, zasahuje tam celkem jedenáct jednotek,“ řekla mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová.

Na místo vyjely profesionální jednotky z Mělníka, Neratovic a Staré Boleslavi spolu s dobrovolnými jednotkami obcí Brandýs nad Labem, Kostelec nad Labem a Všetaty. Později byly ještě přivolány posily.

Kompletně hořela budova o půdorysu 80 krát 30 metrů. „Na střeše zasažené budovy se nacházely fotovoltaické články, které značně komplikovaly hašení. K likvidaci požáru bylo nasazeno osm vodních proudů, včetně těch z výškové techniky,“ popsala Fliegerová.

Celý zásah probíhal v dýchací technice, velitel si proto na místo vyžádal další zásobu lahví do dýchacích přístrojů. Majitelka zasažené provozovny navíc pro hasiče zajistila nápoje.

Hasiči požár lokalizovali po sedmnácté hodině. Dále probíhalo rozebírání konstrukcí a vyhledávání a dohašování skrytých ohnisek.

„V neděli dopoledne se na místo dostaví experti z Technického ústavu požární ochrany v Praze,“ dodala Fliegerová. Předmětem dalšího vyšetřování podle ní bude i stanovení výše škody.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz