ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Radek Cihla, MAFRA

Muž po potyčce a zásahu strážníků zemřel na otok mozku, příčina se zkoumá

  • 51
Příčinou srpnového úmrtí čtyřiadvacetiletého muže po potyčce a následném zásahu strážníků v Březnici na Příbramsku byl otok mozku způsobený úrazem. Vyplynulo to z vyjádření soudního lékaře, které mají policisté k dispozici.

Policisté, kteří případ prověřují pro podezření z usmrcení z nedbalosti, zadali soudním znalcům k vypracování posudky. Nařízena byla také soudní pitva. 

„Z vyjádření soudního lékaře, které mají policisté v současné době k dispozici, vyplývá, že příčinou úmrtí čtyřiadvacetiletého muže byl otok mozku v důsledku úrazových změn. Mechanismus jejich vzniku je však předmětem dalšího znaleckého zkoumání, a to z oboru soudního lékařství a navazujících zkoumání z oboru balistika a rentgenologie,“ uvedla mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková.

Tragické události předcházelo podle policie fyzické napadení mezi čtyřmi lidmi. K potyčce byli následně přivoláni strážníci, kteří při zásahu použili slzotvorný prostředek. 

Mladík upadl do bezvědomí a později v nemocnici zemřel. Redakce MF DNES od svědků zjistila, že muž pouze bránil dívku, která se připletla do potyčky s několika muži.

,