Pro muže, který přepadl seniora, si policie přišla do přístřešku

  • 3
Zdařilé zadržení za sebou mají pražští policisté. Ti si došli do provizorně vybudovaného přístřešku pro muže, který v polovině března přepadl osmasedmdesátiletého seniora. Na toho vytáhl zbraň a vyhrožoval mu, že pokud mu nedá peněženku, zastřelí ho.

Kriminalisté specializující se na odhalování pachatelů „loupežných přepadení“ z pražské Palmovky ve druhé polovině března zadrželi podezřelého cizince, který jen několik dní před tím pod pohrůžkou zbraně přepadl osmasedmdesátiletého seniora 

Přepadení se odehrálo v Sokolovské ulici v Praze 9. Tam si šel ve večerních hodinách poškozený nakoupit potraviny do večerky, přičemž ho při placení u pokladny sledoval podezřelý. „Ten si všiml, že senior má v peněžence vícero bankovek a následně na něj venku zaútočil,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová, která dodala, že pod pohrůžkou zastřelení pistolí ho pachatel donutil k vydání peněženky s finanční hotovostí a doklady.

Kriminalisté z pražské Palmovky si na základě zjištěných stop a výpovědí svědků vytipovali podezřelého muže. „Vzhledem k předpokladu, že by mohl být ozbrojen, jsme jej zadrželi v brzkých ranních hodinách a za využití donucovacích prostředků „hrozby namířenou střelnou zbraní“,“ uvedla mluvčí. 

Žena nasedala do auta s batohem, kde měla 660 tisíc, situace využil zloděj

Policisté podezřelého sedmačtyřicetiletého muže zpacifikovali a převezli na policejní služebnu. Tam ho obvinili ze zvlášť závažného zločinu loupeže. „Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby, který soud pro Prahu 9 akceptoval,“ upřesnila Siřišťová. 

V případě odsouzení mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. Ke zbrani při výslechu uvedl, že ji stačil prodat.