VIDEO: Policisté pronásledovali řidiče se třemi zákazy, utekl do křoví

  • 9
Policisté chtěli v sobotu ráno v Praze 4 zkontrolovat třicetiletého řidiče osobního auta. Když se za ním rozjeli, začal ujíždět pryč. Po chvíli zastavil a dal se na útěk do blízkého křoví, kde ho hlídka našla.

Policisté si v sobotu ve čtyři ráno všimli projíždějícího vozidla v Roztylské ulici a rozhodli se řidiče zkontrolovat. Jakmile se však za ním rozjeli, muž za volentem zvýšil rychlost a snažil se hlídce ujet.

Pronásledování skončilo až v Jarníkově ulici, kde řidič zastavil a utekl pryč. V autě zůstali jeho tři spolucestující.

„Policisté po muži začali ihned pátrat a našli ho v nedalekém parku ve křoví, kde ležel na zemi. V tu chvíli už spolupracoval a hlídka ho omezila na osobní svobodě,“ popsala situaci policejní mluvčí Martina Špryslová.

Ukázalo se, že muž měl tři platné zákazy řízení, podle evidencí na něj byl navíc vydán příkaz k zadržení a v brašně měl bezmála šest gramů pervitinu.

Třicetiletý řidič teď je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za což v případě odsouzení hrozí až dva roky za mřížemi.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz