Muž dělal výtržnosti na ulici, nahý skočil ze Štefánikova mostu

  • 2
Policisté v pondělí ráno řešili oznámení o výtržnictví v Praze 1. Opilec na ulici nadával kolemjdoucím, potom chtěl stavět stánek. Policisté ho našli u Štefánikova mostu, ale nechtěl se nechat chytit. Raději skočil nahý do Vltavy, kde se málem utopil.

Na tísňovou linku policie přišlo v pondělí v ranních hodinách několik oznámení o muži, který měl obtěžovat ostatní.

„V prvém případě se jednalo o verbální konflikt, kdy muž nevybíravým způsobem slovně napadal kolemjdoucí v centru. O hodinu později ten samý muž podle oznámení rozbil prodejní stánek na náměstí Republiky,“ řekl mluvčí policie Jan Rybanský.

Policisté na místě zjistili, že muž nechtěl stánek ničit, ale pomoct s jeho postavením. O opilého dobrovolníka ale majitelé stánku nestáli, a proto muž po chvíli odešel.

„Policisté dotyčného dostihli na Štefánikově mostě a chtěli, aby jim své chování vysvětlil. Ten však na slova policistů příliš nereagoval, nesrozumitelně artikuloval a postupně se začal svlékat. Poté, co odhodil poslední svršek a zůstal jen ve spodním prádle, nečekaně přeskočil kamennou zídku mostu a spadl do Vltavy,“ popsal Rybanský.

Brzy ho následovali také policisté, protože se muž začal ve vodě topit. Policisty i zachráněného pětatřicetiletého muže prohlédli záchranáři. Muž nadýchal přes dvě promile a svoje počínání nedokázal vysvětlit.