Diskuze

Restaurace v Praze vydávala tisíce falešných účtenek, hrozí jí pokuta

Kontroloři Finančního úřadu odhalili, že v jedné z vyhlášených pražských restaurací vydávali falešné účtenky. Zatajeno bylo celkem přes deset tisíc tržeb. Provozovatelům hrozí pokuta až půl milionu korun.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

zda je to vůbec pravda a ne jen nějaký výmysl ve jménu EET. Na druhou stranu pokud by si některý podnikatel vzal za vzor samotného velkopodvodníka Bureše, jako ho berou jeho voliči. Tak jsou podvody a lži na každodenním pořádku. No nic , za chvilku si zajdu na obídek, a jako již tradičně zaplatím pěkně v klidu na baru bez účtenky

0 0
možnosti
Foto

Jinak těch restaurací nejsou desítky, ale stovky. Finta s "dělením účtu" je používaná velmi hojně. Když lidi od jednoho stolu platí zvlášť, pokladna může každému vyjet "dílčí účet", který je bez EET kódů. Když takhle zaplatí celý stůl, obsluha pokladny může celý účet stornovat a EET obejít.

1 0
možnosti
Foto

Pro všechny, co říkají, že pokuta 500.000 Kč se ještě pořád vyplatí - asi nechápete, že pokuta je čistá sankce. Protože finanční úřad té restauraci dodatečně vyměří zkrácenou DPH, dodatečně vyměří daň z příjmu a JEŠTĚ NAVRCH jim dá pokutu.

Kdo tu tvrdí, že se to té restauraci pořád vyplatí, tak jen upozorňuje na svou neznalost daní a účetnictví vůbec. A jen tak pro info, tržba není zisk.

1 0
možnosti

Ta doměřená daň je pakatel proti té pokutě.

0 1
možnosti

No žádná kontrola by asi 13 000 falešnějch účtenek nenašla, prostě to nějaký (ex) zaměstananec ze msty prásknul. Samozřejmě za předpokladu, že taková hospoda existuje a nejedná se jen o marketingovou propagaci EET.

0 0
možnosti

Plus teda tahle hospoda teoreticky nezaplatila DPH (nedodala do eráru) několik set tisíc(možná i několik milionů) korun. Pak tu máme firmy, které z eráru na dotacích tahají miliardy - každej to vidí jinak, ale pro mě je větší problém ten druhej případ.

0 0
možnosti

T82o77m22á28š 22P59a53k

5. 8. 2018 10:27

pokutu dostane firma, tedy s.r.o. a ta zvesela zbankrotuje...

0 0
možnosti

EET je prostě hloupost, která stojí peníze stát i podnikatele.

spíš bych řekl, že případ s restaurací je vykonstruovaný.

A taková restaurace neexistuje, proto nemůžou říci její jméno.

Ani bez EET by si žádná větší restaurace, která má zaměstnance, nelajzla dávat falešné paragony.

Dřív byly certifikované registrační poklady s kontrolním kódem. Kontrola mohla přijít kdykoliv.

Práskonout tyto praktiky mohl jakýkoliv zaměstnanec, který by byl do toho zapletený. A podnikatel by byl rázem vydíratelný od zaměstnanců.

2 10
možnosti

Technická k poslední větě - kódy na účtence generuje informační systém, do kterého zaměstnanec nevidí a nemá žádnou šanci poznat falešné údaje od pravých.

Jinak je bohužel vidět, že o EET téměř nic nevíte.

7 1
možnosti

To by mě moc zajímalo, jak restauraci identifikovali, když falešný kód FIK ji samozřejmě identifikovat nemohl. Navíc falešnou účtenku může vyrobit kdokoli coby nástroj pomsty obchodníkovi. EET pomalu směřuje přesně tam, kam to bylo od počátku jasné. Za pár let budou mít hacknutou pokladnu všichni.

2 2
možnosti

J78a98n 62L51u13k79á23š

4. 8. 2018 15:24

Nejspis to nekdo dal do loterie a kdyz se dozvedel, ze kvuli tomu nevyhral, tak jim rad povedel, kde uctenku dostal. Potom neni problem tam poslat kontrolora se najist a nechat si vystavit uctenku.

0 0
možnosti

J44a57n 80D56l13o15u43h59ý

4. 8. 2018 11:54

S EET narůstá podnikatelům neúměrně administrativa. Dneska už FÚ nestačí sledování tržeb že systému, oni už chtějí vyčíslovat položkově rozdíly mezi EET a DPH. Kdo to někdy dělal, ví.

1 1
možnosti

Někdo šidí na účenkách, někdo na dotacích. Kdyby byl na všechny stejný metr, měla by teď restaurace uzavřít dohodu o doplacení DPH a pokuta by měla být odpuštěna. Jedna z věcí, která by byla potřeba, aby lidi byli poctivější je ta, že by v představitelích státu měli mít dobrý příklad.

2 0
možnosti
Foto

Pokud ten soft evidoval "falesne" uctenky, ktere bylo mozne zpetne dohledat (jak jinak by mohl urad vedet). Tak byly v danove evidenci. Ten clanek mi pripada kratky mlzivy, takovy hele lidi nebyt toho dobra, tak by uteklo. Protoze dodnes jsem nikde nezahledl cisla vykonosti toho systemu. P.S. Fandim vsem slusnym a poctivym lidem.

1 0
možnosti

J37a14n 91L73u38k59á39š

4. 8. 2018 15:10

Jak jinak by mohl urad vedet?

Co takhle, ze tam pri podezreni poslal kontrolora, co se tam najedl a dostal "EET" uctenku?

0 0
možnosti