Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Jiří Benák, iDNES.cz

Do systému PID se připojí i okolí Dobříše a Sedlčan, cestující ušetří

  • 1
Do systému pražské integrované dopravy (PID) se od neděle zapojí okolí Dobříše a Sedlčan na Příbramsku. Cestující budou moci jezdit na jednu jízdenku po celém kraji a také v Praze. Díky tarifu PID ušetří hlavně při pravidelném dojíždění.

Sloučení dopravy by se mělo týkat 28 obcí. Zavedeno bude 12 nových autobusových linek PID, další budou mít upravený provoz nebo číselné označení.  Informoval o tom mluvčí Integrované dopravy Středočeského kraje (IDSK) Oldřich Buchetka.

Cestující budou moci využít přestupních jízdenek i časových kuponů, a to v papírové i elektronické podobě. Umožněn bude i nákup jednorázového jízdného platební kartou u řidiče nebo pomocí mobilní aplikace PID Lítačka.

„Pokud bych měl zmínit konkrétní zlepšení, které integrace Dobříšska a Sedlčanska občanům ve veřejné dopravě přinese, tak to bude určitě zavedení páteřní linky 754 v trase Benešov – Sedlčany – Příbram, rozšíření provozu na mezikrajské lince 454 v trase Sedlčany – Tábor a nelze opomenout ani zavedení přestupních návazností v uzlech Dobříš a Sedlčany,“ uvedl krajský radní pro veřejnou dopravu Petr Borecký (STAN).

,