Diskuze

VIDEO: Na Petříně zaparkoval přes 200 let starý kolotoč, vyzkoušeli jsme ho

Povozit se na stovky let starém kolotoči budou moci děti i dospělí od pátku na vrchu Petřín. Atrakci, o níž existují písemné zmínky z roku 1820, ale pravděpodobně vznikla už v 17. století, postavili vedle Petřínské rozhledny. Tento kolotoč je jedním ze tří dochovaných originálů v Evropě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Ve Florencii na náměstí Republiky stojí podobný kolotoč. Načančaný, zdobnější. Párkrát jsem ho tu obdivoval. Toto je jeho vyřazený předchůdce z depozitu? ;-D

Florencie může mít kolotočů kolik chce a jen se dohaduji, jen mi tento přijde lehce oškubaný, aby obstál proti známému "kolotoči ve Florencii". Asi zakázka v Praze přišla vhod. ;-)

https://goo.gl/maps/HdEfbKPJHiDvKMnWA

0 0
možnosti
HS

17. století? Nepřehánějte. :-)

0 0
možnosti
AZ

Ten Otík z obrázků by mohl okamžitě vystupovat v rozjásané kampani trojkolky.

0 0
možnosti
ZK

Smlsal se nejdřív povozil na nafukovací panně, teď na kolotoči :)

0 0
možnosti
TH

Myslím si, že kolotoč před národním technickým muzeem lidé mají radši, ale omlouvám se neznám jeho současný stav, jeden čas se mluvilo o zrušení doufám, že k tomu nedošlo. Mrzí mě jako fanouška historie, ale spíše městské dopravy zánik lanovky na Letnou později eskalátoru. Mít dostatek finančních prostředků tak bych tam eskalátor obnovil nebo aspoň zavedl výtah.

1 0
možnosti
JB

na něm jsem se jako dítě vozil. ale myslím, že je pořád v rekonstrukci

1 0
možnosti
Foto

Kdo to reálně bude provozovat? Klan Kočků?

0 0
možnosti
DD

D87a20v28i23d 80D56o39b25e95š

16. 6. 2021 19:15

Ach jo, fakt se bojím, že tahle 200 let stará rarita do konce prázdnin nevydrží. Nějakej blbej vandal poškodí figury nebo to posprejuje. :-/

3 1
možnosti