Pátrání po podezřelých z vraždy Kopchuk Yaroslav (vlevo) a Prin Mykola. Hledaní mohou být nebezpeční a ozbrojení! | foto: Policie ČR

Dva Ukrajince hledá policie kvůli pokusu o vraždu, mohou mít zbraně

  • 10
Policie hledá dvojici Ukrajinců kvůli potyčce v Dolních Počernicích. Jeden muž po ní skončil ve vážném stavu v nemocnici. Z napadení jsou podezřelí dva muži, které se zatím policii nepodařilo najít. Mohou být ozbrojení a nebezpeční. Podle policie zřejmě přespávají po hotelech.

Pražští policisté 4. listopadu po polední informovali o dvou nebezpečných mužích původem z Ukrajiny, kteří jsou z pokusu o vraždu podezřelí.

Čin měli spáchat třiadvacetiletý Mykola Prin a devětadvacetiletý Yaroslav Kopchuk při konfliktu mezi několika muži v neděli 31. října.

„Slovní rozepře posléze vygradovala až k fyzickému napadení. V průběhu napadení utrpěl pětadvacetiletý muž velmi závažné život ohrožující poranění. V současné chvíli je ve vážném stavu v nemocnici,“ uvedla mluvčí policie Eva Kropáčová.

Útočníky se zatím nepodařilo najít, policisté se proto obrátili s žádostí na veřejnost.  „V žádném případě se je však nesnažte zadržet, mohou být ozbrojení a velmi nebezpeční!“ dodala Kropáčová s tím, že hledaným mužům hrozí až osmnáctiletý trest.

Několik dní po prvním uveřejnění výzvy policisté doplnili informaci, že podezřelí před zmíněným pokusem o vraždu napadli v Počernické ulici v Praze 10 kolemjdoucího.

„I v tomto případě došlo k fyzickému napadení na ulici jiného muže, nicméně intenzita jejich jednání naštěstí nebyla natolik závažná. V současné chvíli kriminalisté napadení prověřují pro podezření z trestného činu výtržnictví,“ sdělila Kropáčová.

Veškeré informace o místě pobytu podezřelých mužů policisté přijmou na lince 158. Apelují také na recepční a majitele hotelů či jiných ubytovacích zařízení. Oba Ukrajinci si zřejmě několik přespání zařídili přes internet.