Policisté našli při pátrací akci v Jinonicích kostru člověka

  • 54
Při pátrací akci, která probíhala od soboty v pražských Jinonicích, našli policisté kosterní pozůstatky člověka. Ty budou nyní zkoumat znalci. Nález může souviset s kriminálním případem vyšetřovaným prvním oddělením, které se zabývá vraždami.

„V rámci akce, která probíhala na Praze 5 od včerejšího dne jsme našli kosterní ostatky, které by mohly souviset s vyšetřováním vedeným prvním oddělením pražské policie,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina.

Spojitost s konkrétním případem zatím policie potvrdit nemůže. „Pátrací akce je ukončena, nyní se pracuje pouze v místě nálezu. Budeme čekat na znalecké posudky,“ řekl Hrdina. Okolí nálezu je podle mluvčího zajištěno policejní páskou. Na místě zůstávají policejní psovodi a kriminalisté.

Do akce se zapojily desítky policistů, na místě byl i velitelský kamion, který policisté použili i při prohledávání Klánovického lese po prosincové vraždě muže a nemluvněte.

Podle informací serveru Novinky.cz by případ mohl být spojený s podobně rozsáhlým pátráním, které loni v červenci proběhlo u Kladna.

Pátrání tehdy probíhalo déle než týden, policisté používali krumpáče a lopaty, stejně jako nyní v Praze. Podrobnosti k případu ale dosud vyšetřovatelé s ohledem na pokračující prověřování nesdělili. Stejně tak policie neupřesnila, zda by se pohřešovaná osoba mohla stát obětí násilného trestného činu.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,