Kovboj a ninja se chtěli prát s okolím, oba skončili na záchytce

  • 4
Kolemjdoucí ohrožovali dva muži, kterým pražská policie přezdívá kovboj a ninja. Oba to přehnali s alkoholem. První z nich se pohyboval na Václavském náměstí, druhý kolem Žižkova. Výtržníky zpacifikovala policie.

„Na městskou policii se na Nový rok obrátil řidič taxislužby s tím, že se na Václavském náměstí pohybuje kovboj, který ohrožuje ostatní,“ sdělila na Facebooku Městská policie hlavního města Prahy.

Ukázalo se, že muž, který díky svému klobouku připomínal kovboje, je dvacetiletý anglicky mluvící cizinec. Řidiče taxislužby ještě stihl udeřit pěstí. Protože byl pod vlivem alkoholu a agresivní, strážníci kovbojovi museli nasadit pouta.

Napadený nechtěl ošetření, situaci nehodlal dále řešit. Hlídku ale ještě upozornil, že s mladíkem měla problémy ostraha jednoho z podniků. Ukázalo se, že právě s ní si kovboj řidiče spletl.

Opilý ninja na Žižkově

Opilého ninji si pak všimla hlídka strážníků ve středu večer v Jičínské ulici. Muž vulgárně pořvával na kolemjdoucí a ohrožoval je mácháním rukou.

„Když ho hlídka vyzvala, aby se zklidnil, řekl, že se strážníků nebojí a klidně si to s nimi rozdá. U muže hlídka provedla dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem 3,36 promile,“ uvedla dále městská policie na Facebooku.

Policie ninju pojmenovala podle jeho bojových pohybů. Zatímco čekali na vozidlo pro svoz podnapilých osob, ninja se chtěl se strážníky stále prát, ale kvůli své opilosti nebyl úspěšný. Skončil s pouty na rukou.

„Přestupkem třiatřicetiletého muže se bude zabývat správní orgán,“ uzavřela policie. Oba muži skončili na záchytce.