Opilý cizinec přísahal, že nebude řídit. Za chvíli ho přistihli za volantem

  • 3
Městští strážníci v pondělí v noci na Praze 3 vyjížděli k netradičně zaparkovanému autu, v němž spal opilý cizinec. Strážníci muži zdůrazňovali, aby pod vlivem alkoholu nikam nejezdil. O chvíli později však zastavili stejné auto, které řídil jim již známý muž.

Strážníky na muže spícího v autě, nesprávně zaparkovaném na křižovatce ulic Šrobárova a Vlašimská, krátce před 1:30 ráno zavolal kolemjdoucí, který si dělal starosti o jeho stav. Hlídka muže sedícího na místě řidiče probudila poklepáním na okénko.

Ukázalo se, že pětačtyřicetiletý cizinec je pod vlivem alkoholu. „Nene, já neřídím,“ dušoval se. Vozem ho prý přivezl kamarád, který i s autem zaparkoval, a on v něm pouze spal.

Automobil pak zamkl s tím, že dojde pěšky domů. Hlídka ho pro jistotu upozornila, aby autem nikam nejezdil, což podle slov jednoho ze strážníků cizinec odpřísahal.

Opilý cizinec volal, že leží v kufru auta. Usnul tam a nemohl ven

Za pár minut však strážníci projížděli náměstím Jiřího z Lobkovic a všimli si jedoucího vozidla, ve kterém předtím spal opilý cizinec. „Když auto zastavili, nebylo pro ně překvapením, že v něm sedí právě on,“ sdělila mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Dechová zkouška u provinilce podle ní odhalila téměř tři promile, případ si převzali k dořešení kolegové z Policie ČR.