Václavské náměstí

Václavské náměstí | foto: Radek Cihla, MAFRA

O víkendu nepojedou tramvaje přes Václavské náměstí a okolo Pražského hradu

  • 3
Během neděle budou přerušeny tramvajové spoje na Václavském náměstí a tramvaje nepojedou ani na Pražský hrad. Celý víkend bude navíc úplně uzavřena stanice metra Muzeum na lince A.

Pražané by se na víkend měli obrnit trpělivostí, protože kromě několika uzavřených ulic (Husinecká, Lazarská, Libeňský most) nepojedou na několika místech v centru tramvaje.

Kvůli opravám trati bude v neděli obousměrně uzavřen úsek mezi tramvajovými zastávkami Lazarská a Jindřišská. Omezení se dotkne tramvajových linek 3, 5, 6, 9 a 14. 

Schéma uzavření tramvajové trati přes Václavské náměstí. (13.4.2018)

Místo nich bude nasazen náhradní autobus X3, který bude jezdit od Bílé labutě přes Novoměstskou radnici a zpátky na Florenc.

Uzavírka zasáhne v neděli od půl jedné ráno do půl páté i noční tramvaje číslo 91, 92, 94, 95 a 96. Provoz bude obousměrně přerušen v úseku od zastávky Vodičkova ve směru na Karlovo náměstí, kudy bude jezdit náhradní autobus X91.

S další uzavírkou pro tramvaje musí Pražané během neděle počítat také u Pražského hradu, kde bude kvůli údržbě trati zastaven provoz od zastávky Malovanka po Chotkovy sady. Tramvaje číslo 22 a 23 budou úsek objíždět přes Prašný most.

Opravovat se bude i metro. Celý víkend budou vlaky stanici metra Muzeum jen projíždět.