Při kontrole odhalili policisté dvě tábořiště s rozdělaným ohněm nebo stanující...

Při kontrole odhalili policisté dvě tábořiště s rozdělaným ohněm nebo stanující muže. (16. července 2018) | foto: PČR Příbram

Táborníci v Brdech si vařili na ohni, vyhledal je policejní dron

  • 54
Policisté vyhledávali táborníky, kteří rozdělávali oheň v Brdech. Odhalili je pomocí dronů, jimiž chráněnou krajinnou oblast v uplynulých dnech monitorovali.

Policejní drony nejprve objevily v pátek večer u dopadové plochy Jordán tři ženy mezi 52 a 62 lety, které si vařily na rozdělaném ohni. Chvíli na to vyjížděli policisté i k vrcholu Houpák k sedmadvacetiletému muži, který na místě tábořil a taktéž si vařil na ohni.

„Svým jednáním čtveřice porušila zákon o lesích. Za daný přestupek je stanovena pokuta do výše 15 tisíc korun,“ sdělila mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

V pondělí pak policii oznámil hajný, že v Seníku pod Tokem stanují dva lidé. Policisté zde následně našli dva muže po šedesátce. Byli překvapení, že se na místě tábořit nesmí.

„Pod dohledem strážců zákona stan sbalili a místo opustili. Nyní jim za porušení lesního zákona ve správním řízení hrozí pokuta až pět tisíc korun,“ řekla Schindlová.

Policisté během prvního půl roku řešili celkem 121 nepovolených vjezdů do chráněné oblasti, 14 neoprávněných parkování a již v červnu také jedno rozdělání ohně v lese. Drony se policie chystá nasadit v jiných částech České republiky (psali jsme zde).

V březnu 2018 začali policisté kontrolovat pomocí dronů i chatové oblasti.