Motorkářka dostala smyk ve Strahovském tunelu, nehoda tunel uzavřela na necelé dvě hodiny (25. června 2018). | foto: HZS hl. m. Prahy

Motorkářka dostala smyk ve Strahovském tunelu, stroj vzplanul

  • 69
Nehoda motocyklu uzavřela v pondělí ráno na necelé dvě hodiny pražský Strahovský tunel ve směru na Smíchov. Motocyklistka zřejmě dostala smyk, stroj následně vzplanul. Mladá žena při nehodě utrpěla lehké oděrky.

Nehoda se stala kolem půl sedmé ráno na začátku tunelu ve směru na Prahu 5. „Na místě zasahují jak policisté, tak i hasiči a zdravotníci,“ uvedl mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan. 

„S největší pravděpodobností motocyklistka, která komunikací projížděla, dostala smyk,“ popsal Hulan. Dokud neskončily záchranné a odklízecí práce, zůstal Strahovský tunel ve směru na Prahu 5 uzavřený. Znovu ho policisté otevřeli až po necelých dvou hodinách.

Podle mluvčí pražské záchranné služby Jany Poštové třiadvacetiletá žena „položila motorku na zem“ a nenarazila při tom do žádné pevné překážky. Záchranáři ji po vyšetření a ošetření převezli do nemocnice. 

Hasiči z tunelu evakuovali čtyřicet lidí, uvedli na svém twitteru. Zpátky do svých aut se lidé mohli vrátit po sedmé hodině ranní. Požárníci zasahovali v dýchací technice, oheň dostali pod kontrolu za deset minut po příjezdu na místo.

25.června 2018 v 07:00, příspěvek archivován: 25.června 2018 v 07:14

Společně s @PolicieCZ jsme z tunelu evakuovali asi 40 osob. Spolupracujeme také s @zzshmp

Provoz byl okolo půl deváté hodiny obnoven i v sousedním tunelovém komplexu Blanka. Do něj byl před tím vjezd regulován, na trojské straně se kvůli tomu zpožďovaly některé autobusové linky, uvedl na twitteru organizátor hromadné dopravy PID.

25.června 2018 v 08:12, příspěvek archivován: 25.června 2018 v 09:09

⚠️Kvůli nehodě dochází k regulaci vjezdů do Blanky v Troji - výrazná zpoždění jsou na linkách 112 (ZOO - Nádraží Holešovice) a 201 (Černý Most – Bulovka – Nádraží Holešovice). https://t.co/NrxzsZSBrX

,