Ve zúžení na D1 se srazila nákladní auta, sanitky zastavila kolona

  • 23
Dopravní nehoda dvou nákladních vozidel v opravované část dálnice D1 dopoledne zastavila provoz ve směru na Brno. Protože se kolize stala ve zúžení, měli záchranáři a hasiči problém se k ní dostat. V půl jedné odpoledne byl provoz obnoven.

Nehoda se stala krátce po deváté hodině.

„Vyšetřujeme dopravní nehodu nákladního vozidla a dodávky. Vozidla byla v sobě zaklíněná,“ uvedla mluvčí benešovských policistů Eva Stulíková.

Na místo letěl vrtulník a dvě posádky záchranářů, které ale zůstaly v koloně, proto k nehodě musely vjet další dvě posádky v protisměru. 

Dojet k nehodě nemohli ani hasiči, kteří se zastavili asi půl kilometru od nehody a museli vyprošťovací zařízení donést pěšky. Velitel zásahu povolal i policejní vrtulník se speciální výbavou na vyprošťování. Jednoho řidiče museli hasiči z auta vyprostit. 

Celkem záchranáři ošetřili čtyři lidi se zraněním. 

„Muž se zlomeninou stehenní kosti byl po zafixování proti pohybu vrtulníkem dopraven do motolské nemocnice. Záchranáři také ošetřili ženu s poraněním obličeje, dvě osoby měly lehčí zranění,“ řekla mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová.

Silnice ve směru na Brno je uzavřena a tvoří se kolony. Krátce byla zastaven i provoz v protisměru z důvodu nájezdu vyprošťovací techniky.

Provoz byl plně obnoven okolo půl jedné odpoledne. Ve směru na Prahu se auta rozjela o něco dříve. 

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz