V Rakovníku se převrátil traktor, který vezl přes dvě tuny živých kaprů. Ti se...

V Rakovníku se převrátil traktor, který vezl přes dvě tuny živých kaprů. Ti se po nehodě vysypali po celé šířce komunikace až do vzdálenosti několika desítek metrů. | foto: HZS Středočeského kraje

Traktor, který vezl kapry, se převrátil. Na silnici skončily dvě tuny ryb

  • 8
V Rakovníku se převrátil traktor, který vezl přes dvě tuny živých kaprů. Ti se po nehodě vysypali po celé šířce komunikace až do vzdálenosti několika desítek metrů.

Operační důstojník k události vyslal jednotku profesionálních hasičů ze stanice Rakovník se čtyřmi zásahovými vozidly. „Hasiči byli na místě za dvě minuty od výjezdu ze stanice. Velitel zásahu provedeným průzkumem potvrdil prvotní informace a upřesnil, že na vozovce leží přes dvě tuny ryb,“ informoval tiskový mluvčí hasičů Petr Svoboda.

Řidič traktoru utrpěl lehčí zranění, které mu ošetřila přivolaná posádka zdravotnické záchranné služby. Potom byl traktorista převezen k dalšímu vyšetření do rakovnické nemocnice. 

Silnice byla zavřená

„Hasiči dále provedli zajištění místa nehody, protipožární opatření a pomohli rybářům s posbíráním ryb do náhradních kádí s vodou. Po otočení soupravy na kola a naložení na odtah rakovnická jednotka opláchla vozovku a vrátila se na stanici,“ řekl Svoboda.

Po dobu zásahu bylo místo nehody zcela uzavřeno. Uvolnit křižovatku se podařilo asi patnáct minut po třinácté hodině. Příčinu nehody vyšetřuje rakovnická dopravní policie.