Na D5 na Berounsku se bouralo v obou směrech, hodiny byla zavřená

  • 5
Dálnici D5 na Berounsku uzavřela před polednem nehoda kamionu a osobního auta ve směru na Rozvadov. Dva lidé se zranili, jeden byl s poraněním hlavy letecky transportován do Motola. Kolem druhé hodiny se staly dvě další nehody v obou směrech, kdy bouraly celkem čtyři nákladní auta. V 16:30 byla dálnice obousměrně průjezdná jedním jízdním pruhem.

„Šlo o nehodu nákladního a osobního vozidla se zraněním. Stalo se to na 11. kilometru ve směru na Rozvadov,“ uvedla kolem 12. hodiny mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková. 

„Naši záchranáři ošetřili dva zraněné - jeden s poraněním hlavy letecky přepraven do Fakultní nemocnice Motol, druhý se zhmožděním krční páteře do Nemocnice Hořovice,“ napsali na Twitteru středočeští záchranáři.

Na místo vyjeli také berounští profesionální hasiči. Z osobního automobilu museli zraněného člověka vyprostit. Následně na vozidlech provedli protipožární opatření a zasypali uniklé provozní kapaliny.

Kolem 13. hodiny se staly další dvě nehody, tentokrát na 21. kilometru. Mluvčí krajských hasičů Tereza Fliegerová řekla, že v prvním případě šlo o nehodu nákladního auta a dodávky. „Hasiči jednoho člověka vyprošťovali, byl letecky transportován do nemocnice,“ uvedla. Podle mluvčí krajské záchranné služby Moniky Novákové muž skončil se zlomeninami nohou v motolské nemocnici.

Ve druhém případě údajně jednomu nákladnímu autu praskla pneumatika a druhé do něj narazilo. Záchranáři ošetřili dva muže. Jednoho se zlomeným předloktím, otevřenou zlomeninou kolene a popáleninami přepravili do střešovické nemocnice, druhý skončil se zhmožděním páteře v Hořovicích.

Dálnice byla déle než dvě hodiny obousměrně neprůjezdná.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,