VIDEO: Tři mladíci dohonili, zkopali a okradli vrstevníka u metra

  • 14
Pražským policistům se podařilo identifikovat jednoho z trojice mladíků, kteří v polovině dubna napadli mladého muže u stanice metra Nádraží Holešovice. Muže zbili, poté ho okradli o hotovost a následně utekli. Po útočnících, kterým hrozí až deset let vězení za loupež, policie pátrá a žádá o spolupráci.

Incident se stal 17. dubna těsně po půlnoci v ulici Plynární. Tři muži si vyhlédli mladíka poblíž křižovatky s Argentinskou a pronásledovali ho až ke stanici metra Nádraží Holešovice.

V momentě, kdy už mladík neměl sílu před útočníky utíkat, ho dotyční napadli.

„Mladík dostal bezpočet nejen úderů, ale i kopanců a ran skateboardy do celého těla,“ uvedl tiskový mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Poté útočníci nemohoucí oběti sebrali dva tisíce korun a utekli. 

Kam zmizeli, zjišťovali kriminalisté z videozáznamu, na němž je jeden z podezřelých zřetelně zachycen. Dosud se ho ale nepodařilo vypátrat.

„Proto v tuto chvíli prosíme o pomoc širokou veřejnost. Pokud mladíka na záběru bezpečnostní kamery poznáváte, znáte jeho totožnost, případně místo jeho pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ upozornil Hulan.