Zdrogovaný recidivista rozbíjel výlohy v centru Prahy, slyšel z nich hlasy

  • 13
Recidivistu, který s železným páčidlem v ruce rozbíjel v centru Prahy výlohy, zadrželi v pátek v noci policisté téměř při činu. Muž byl pod vlivem alkoholu a drog a tvrdil, že se z výkladních skříní ozývaly hlasy. Ty ho štvaly natolik, že skla musel rozbít. Ukázalo se, že to nebylo zdaleka poprvé.

Oznámení o muži, který neznámým předmětem rozbíjí výlohu v Týnské ulici v Praze 1, přijali policisté na tísňové lince v pátek kolem desáté hodiny večerní.

Po příjezdu hlídek už však muž v ulici nebyl. Policisté proto zpětně kontaktovali oznamovatele události, od kterého získali téměř dokonalý popis podezřelého.

Popisu odpovídajícího muže, který navíc v ruce držel železné páčidlo, našli policisté o něco dál v Rybné ulici. Navíc si všimli další rozbité výlohy, která byla jen několik metrů od nich.

Sebevražda u ministerstva nesouvisela s Ivermektinem, vyvrací fámu policie

„Muž hlídce uvedl, že ji rozbil, protože si chtěl jít dovnitř ‚odskočit‘. Přiznal se i k dalším výlohám, které mu stály v cestě. Tvrdil, že se z nich ozývají hlasy, které slyší jen on, a ty ho hned naštvou natolik, že je musí rozbít,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina.

Dechová zkouška u muže ukázala přes dvě promile alkoholu. Následný test na drogy byl pozitivní na látky amfetamin a metamfetamin.

„Následným šetřením a vyhodnocením kamerových záznamů policisté zjistili, že tento muž má na svědomí šest obdobných případů a to vše v rozmezí jednoho týdne. Celkem tak způsobil škodu přesahující sto tisíc korun,“ dodal Hrdina.

Dvaatřicetiletý muž byl v minulosti již čtyřikrát pravomocně odsouzen za úmyslný trestný čin. Vzhledem k tomu, že nyní platí nouzový stav, hrozí mu v případě odsouzení za přečin krádeže až osm let vězení.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz