Pracovník ostrahy metra vzbudil mladíka na konečné, schytal rány pěstí

  • 52
Agresivní cestující na konci dubna napadl pracovníka ostrahy metra v Praze na Zličíně. Zřejmě se mu nelíbilo, že ho hlídač na konečné probudil. Incident zachytily kamery a násilníka nyní hledá policie.

Napadení se odehrálo v úterý 26. dubna v konečné stanici linky metra B Zličín. Po 19. hodině tam zastavila souprava a všichni cestující vlak opustili, až na jednoho spícího mladíka.

Všimli si ho však dva členové ostrahy a rozhodli se ho vzbudit, aby nebyl překvapen, až se probudí v depu nebo v metru jedoucím na opačnou stranu.

„Místo poděkování však mladík jednoho ze členů ostrahy zasypal údery pěstí do obličeje a dalších častí těla,“ popsal policejní mluvčí Jan Rybanský s tím, že po několika sekundách se mladík uklidnil a druhý člen ostrahy ho vyprovodil k východu z metra.

Napadený muž utrpěl při útoku zranění, která si vyžádala lékařské ošetření v nemocnici.

„Incident i tvář útočníka zaznamenaly bezpečnostní kamery, pokud ho poznáváte, kontaktujte linku 158,“ žádají policisté.

Mladík je podezřelý z trestného činu výtržnictví, za což mu v případě dopadení a odsouzení hrozí až dva roky za mřížemi.