Diskuze

Na Karlově náměstí začala stavba výtahů do metra, schody pojedou v srpnu

U stanice metra B Karlovo náměstí začala stavba šachty pro výtahy. Vstup a výstup z výtahů bude v domě vedle ústí Václavské pasáže ve Václavské ulici. Dělníci hloubí rovněž technickou štolu, která bude sloužit při stavbě propojovací chodby mezi dvojicemi výtahů. Výtahy budou dokončeny příští rok.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IP

Dál už to postavit nemohli! ;-€

Kdyby raději udělali přechod pro chodce na křižovatce Resslova / Karlovo náměstí, aby se invalidé dostali bezbariérově z Alberta do Billy ...

0 0
možnosti
IP

+ nějaký eskalátor z ulice do vestibulu metra, na každé polovině KN jeden; nevím, kterého inteligenta při stavbě metra napadlo dělat eskalátory jen ve směru nahoru, každý přece ví, že chůze po schodech směrem dolů je pro zdravotně postiženého člověka daleko náročnější než opačně.

0 0
možnosti
JS

no, jestli je ten plánovaný výtah (dle fotek) ve Václavské u pasáže, tak je to od vstupu do metra docela daleko...?

0 0
možnosti
MT

A? Vidíte v tom nějaký zásadní problém? Ono spousta těch dosud vybudovaných vytahů do stanic metra je na povrchu někde trochu jinde, než kde vyúsťují eskalátory - třeba stanice Muzeum, Národní třída...

Eskalátory nemohou vést rovnou svisle na povrch, musejí jít šikmo. A zrovna třeba na Karlově náměstí než se dostanete k samotným eskalátorům, jdete z nástupiště ještě docela kus rovnou chodbou.

Ty výtahy se zase často nedaří vyvést na povrch hned nad nástupištěm - často to jsou dvě šachty a mezi nimi spojovací chodba, jako tomu bude i zde. Přímo nad nástupištěm může být třeba budova, kam to vyvést nepůjde, pozemky, které se městu nepodaří získat, nebo je tam už něco jiného (třeba nějaké rozvody, co nejdou přeložit).

0 0
možnosti