VIDEO: Muž ujížděl strážníkům na skútru, v křižovatce spadl a zranil se

  • 14
Přímo před palubní kamerou pražských strážníků havaroval šestatřicetiletý muž, který se snažil hlídce ujet na skútru. Jak se ukázalo, důvodů k honičce s městskou policií měl víc.

Muže na skútru si strážníci všimli v pondělí večer v Praze 12. Zaujalo je, že stroj nemá registrační značku. Když však hlídka zapnula výstražná světla, řidič zrychlil a začal ujíždět. Nebezpečně při tom předjížděl ostatní vozy i přes plnou čáru.

Divoká jízda skončila o několik stovek metrů dál. Při pokusu odbočit do Meteorologické ulice muž se skútrem spadl a způsobil si krvácivá zranění.

„Strážníci v reakci na vzniklou situaci co nejrychleji zablokovali služebním autem vozovku a nabídli zraněnému muži první pomoc, kterou ale odmítl,“ uvedl mluvčí pražských strážníků Zdeněk Modálek.

„A pod vlivem alkoholu jste?“ ptala se řidiče hlídka. „To je jedno po čem jsem, já vám nic nepodepíšu ani nedám,“ odvětil agresivně muž.

Při ověřování osobních údajů strážníci postupně odkryli důvody řidičova jednání. Databáze řidičů odhalila, že má zadržený řidičský průkaz a vystavený zákaz řízení. Muž hlídce tvrdil, že o tom nic neví.

Dechovou zkoušku odmítl. Později se ukázalo, že měl v krvi téměř promile alkoholu. „Celý případ byl předán Policii České republiky pro podezření ze spáchání trestného činu,“ uzavřel mluvčí.