Diskuze

Nejlepší maturantka světa zamířila z pražského gymnázia na Stanford

Roste počet škol, které se zapojují do mezinárodního programu zakončeného mezinárodní maturitou. Ta otevírá dveře do zahraničí. V takzvané IB maturitě uspěla na výbornou i Sára Davidová a zařadila se mezi nejlepší maturantky světa. Po absolvování pražského gymnázia zamířila na Stanford, jednu z nejprestižnějších univerzit světa.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J37o53s38e49f 74S18u48k

23. 11. 2019 16:08

A maturovala povinně z matematiky? ;-D

0 0
možnosti
Foto

a co Vy ???Bavím se, ale jo

0 0
možnosti
JV

Ve starem PORGu rediteloval ten genialni V.Klaus ml. ktery ma naslapnuto v kariere na presidenta CR.

1 3
možnosti
VH

Oslavují se výsledky soukromých elitních škol, ale státní školství je neustále devastováno inkluzí a neziskovkami. Na řadě je rušení státních víceletých gymnázií.

1 0
možnosti
PZ

tak jak vite v socialismu s lidskou tvari neni prioritou skolstvi, veda a vyzkum ale prislusnost k davu... jinak by ty skoly vypadaly jinak a to nemyslim jen inkluzi ale i kvalitu tech co uci zvlaste na strednich a vysokych skolach

3 0
možnosti
NS

No ale fuj. Soukrome gymnazium, navic 8lete, takova fujka, ze, Bobe Kartousi? Nevim, kam chodilo devce na zakladku, ale myslim, ze kdyby zustala na bezne 9letce, v nejake fajne inkluzivni tride, cesta na Stanford by byla o dost tezsi. I v odborniky tolik milovanem a hojne pro inspiraci navstevovanem Finsku uz prisli na to, ze zanedbavali nadane deti tim, ze ve tridach nastavovali bench mark podle tech nejslabsich...

2 0
možnosti
TT

Zajímavá možnost pro středoškoláky, kteří se nechcou jen šťourat v nose.

1 0
možnosti
MT

V daleke budoucnosti s ni bude pekne mature.

0 2
možnosti
JH

Mám dojem, že původně tady bylo o něco víc příspěvků, které se vysmívaly zkomolenému názvu univerzity v titulku (nyní již opravenému). To se asi někdo v redakci hodně urazil, co? Nic nenese hlupák hůř, než když na jeho hloupost někdo upozorní. No, asi nelze očekávat, že zrovna na iDnes budou pracovat nejlepší maturanti světa. Možná tak nejlepší traktorista z Horní Dolní.

1 0
možnosti
ID

I86g27n47á21c 11D75i61v34i44š

23. 11. 2019 12:58

Vsadím se, že pro voliče vládních stran to bude jen sluníčkářka, co nic nedokázala (co na tom, že oni dělají u pásu).

5 3
možnosti
AF

A89l47e97š 90F33r78ý33b86a

23. 11. 2019 15:37

Bude záležet na tom, co bude dělat. Aby to nebylo jen něco úplně bez práce.

Já si vážím i lidí, kteří dělají u pásu.

2 0
možnosti
JP

J89i53ř20í 70P82ů70ž38a

23. 11. 2019 12:33

Gratuluji, Stanford musí být dobrá universita už jenom proto že tam filozofii vystudoval Sam Harris ( C Hitchens naší doby).

1 1
možnosti
TK

Z textu se zdá, že dělat IB je nutné k dostání se na vysokou školu, či že to studentovi nějak pomůže k přijetí. Není tomu tak.

Je snad jedno, jestli děláte maturitu česko, nebo IB, univerzita vám stanoví podmínky, pokdu si vás vybere a na formátu maturity to moc záležet nemusí.

Možná tam bude výhoda u humanitně zaměřených studentů, že vás to připraví na budoucí studium. U technických v tom ale žádnou výhodu nevidím.

Pro upřesnění uvedené znám z první nebo druhé ruky i se zkušeností z jejich školy, neohromující z mého (technicky zaměřeného) pohledu. Také studuji na prestižní zajraniční univerzitě, já ale na rozdíl od nich jsem technicky zaměřený a maturoval jsem normálně.

Tedy na humanitní předměty to dobré asi bude, ale na technické je to snad jedno.

1 0
možnosti
MM

neni tak docela pravda.

Zahranicni instituce berou v uvahu skutecne vysledky maturit a jejich ekvivalentu jako IB, protoze vedi, ze hodnoceni neni vysledek rozhodnuti individualnich maturitnich komisi na skolach s ruzne nastavenymi standardy, ale anonymniho hromadneho hodnoceni podle sjednoceneho standardu pri rozsahlych pisemnych zkouskach.

Tam potom jsou maturitni vysledky skutecnym ukazatelem prospechu.

Univerzity oznami priblizne rok predem pozadavky pro vstup na jednotlive kursy pro nasledujici studijni rok, jaky ma byt vysledek maturity jako celku, ktere relevantni predmety pozaduje pro prijem do kursu a jake jsou limitni hodnoty pro vysledky v jednotlivych predmetech. U nekterych universitnich smeru navic pozaduji jeste slozeni vstupnich zkousek.

1 0
možnosti