Mladík nechal na Masarykově nádraží atrapu bomby, byl zvědavý na reakce

  • 44
Pražská policie dopadla mladíka, který koncem února na Masarykově nádraží umístil pod lavičku atrapu výbušného systému. Muž u výslechu kriminalistům řekl, že chtěl vědět, co se bude po umístění falešné bomby dít. Kvůli zásahu nejely vlaky ani tramvaje.

Podle policie mladík na falešném výbušném zařízení nepracoval sám, měl společníky.

„Případ je i nadále ve vyšetřování. Pokud bude osmnáctiletý obviněný odsouzen, hrozí mu za tuto klukovinu až dvouletý trest odnětí svobody,“ dodal Rybanský.

Událost se stala 26. února. Z videa zveřejněného nyní policií je patrné, že si mladík sedá na lavičku, pod kterou umístí tašku, následně lavičku opouští a tašku tam nechá.

„V hale Masarykova nádraží umístil neznámý muž věrohodnou atrapu nástražného výbušného systému a poté odjel vlakem do Libně. Podezřelé tašky, z které koukaly barevné dráty, si všimla žena čekající na vlak a nález oznámila na linku 158,“ popsal policejní mluvčí Jan Rybanský.

Policie po oznámení o hrozícím nebezpečí  evakuovala železniční stanice. Byla přerušena vlaková spojení, odkloněna tramvajová doprava a na nezbytně dlouhou dobu uzavřeny ulice v okolí. Pyrotechnik pak vyloučil, že by se jednalo o ostrou munici. Po hodině byla bezpečnostní opatření zrušena.