Odtah limuzíny erotického klubu nebyl jednoduchý. | foto: Archiv odtahové služby, iDNES.cz

Reklamní limuzínu vystrnadil z centra Prahy až výkop, odtah byl náročný

  • 130
Od křižovatky ulic Dlouhá a Masná v centru Prahy zmizela více než sedmimetrová limuzína, která tam roky stála jen jako kontroverzní reklama na erotický klub. Strážníci ji v pondělí nechali odtáhnout, protože bránila plánovanému výkopu a majitel ji neodvezl. Odtah takového kolosu však nebyl jednoduchý.

„Odtah tohoto nestandardního vozidla nařídili strážníci. Vozidlo stálo v Dlouhé ulici v záboru a bránilo výkopovým pracím,“ sdělila mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Podle Seifertové je to zatím nejdelší vůz z kategorie osobních vozidel, u kterého strážníci odtah nařídili. Úplně připravená na to nebyla ani odtahová služba, která si musela vypomoci pneumatikami, aby auto nepoškodila.

„Se strážníky jsme dlouho zvažovali nejlepší postup, jak auto odtáhnout. Nakonec jsem limuzínu položil na vysouvací ližiny a zavěsil na popruhy. Pak jsem ji podložil prázdnými pneumatikami, aby se neodřel spodek, další jsem dal k přednímu nárazníku,“ přiblížil postup zaměstnanec odtahové služby, který si nepřál být jmenován.

Kvůli bezpečnosti měl navíc odtahový vůz při převozu limuzíny policejní doprovod.

„Jsem asi jedinej blázen, kterej se do podobných odtahů pouští. Horší jsou ale na odtah dodávky, které jsou vysoké. To musím dávat pozor na troleje a mosty,“ dodal muž.

Limuzína měla zaplacené stání v modré zóně

Limuzína měla podle něj zaplacené stání v modré zóně, takže nebýt prací na ulici, nikdy by odtažena nebyla. Levnou reklamu erotickému podniku takto k nelibosti mnoha Pražanů dělala na stejném místě několik let.

„Pokud auto stojí v zóně placeného stání a má ho zaplacené, nemůžeme s tím nic udělat,“ uvedla mluvčí strážníků Seifertová.

Další taková limuzína stojí například v Melantrichově ulici a v minulosti byla jedna z těchto limuzín zaparkovaná dokonce přímo pod Prašnou bránou u náměstí Republiky.

„Řidiči za přestupek hrozí ve správním řízení pokuta do dvou tisíc korun za neoprávněné parkování a samozřejmě bude muset uhradit i náklady na odtah,“ dodala Seifertová.

Za odtah majitel zaplatí podle ceníku Správy služeb hlavního města Prahy
1 900 korun a za první tři dny parkování na odtahovém parkovišti 250 korun za každý započatý den. Od čtvrtého dne se taxa zvedá na 400 korun za den.

15. února 2020