Na pražském náměstí Jiřího z Poděbrad se koná akce pořádaná KSČM. Za pódiem...

Na pražském náměstí Jiřího z Poděbrad se koná akce pořádaná KSČM. Za pódiem komunistů se shromáždili jejich odpůrci. (1. května 2019) | foto:  Michal Šula, MAFRA

KSČM si na prvomájovém setkání v Praze postavila stánky načerno

  • 66
Na svém prvomájovém shromáždění na Náměstí Jiřího z Poděbrad si KSČM všechny stavby postavila načerno. Uvedla to ve čtvrtek Praha 3 na svém Facebooku. Komunisté měli podle radnice povolené shromáždění, samotné stavby ale neschválila. I přes zákaz ale na místě vyrostlo několik stánků a pódium.

„Tak nám přátelé včera KSČM znárodnila Jiřího z Poděbrad. Měli sice povolené shromáždění (řádně nahlášené na MHMP), ale všechny stavby zde byly načerno,“ uvedla Praha 3 na svém Facebooku.

„KSČM si žádala o zábor, kde chtěli hodně stánků a pódium a městská část jim to neschválila. Shromáždění tam mít mohli, každopádně stavby jsme jim jako městská část nepovolili,“ potvrdila informaci pro iDNES.cz mluvčí Prahy 3 Michaela Luňáčková.

V žádosti, kterou radnice Prahy 3 zamítla, KSČM žádala o zábor náměstí v rozsahu téměř 900 metrů čtverečních. „V plánu bylo například velké pódium, množství stánků nebo skákací hrad přímo před kostelem Nejsvětějšího srdce Páně,“ doplnila Luňáčková.

Podle odhadů z fotografií bylo na shromáždění nakonec zhruba pět až šest stánků a jedno větší pódium, kde vystupovali jejich příznivci. Nic z toho městská část KSČM nepovolila.

„Zábory tak velkého rozsahu pro akce politických stran považuji já i většina koaličních kolegů za nepřijatelné,“ vysvětlil situaci starosta Prahy 3 Jiří Ptáček.

Podívejte se, jak to ve středu vypadalo na prvomájovém shromáždění KSČM: