Diskuze

Zítra už tady nebudu. Když na psychiatrii jedna pacientka zavraždí druhou

Selhává systém. To je vzkaz vedení Psychiatrické nemocnice Kosmonosy, kde jedna pacientka zavraždila druhou. Soudy tam posílají i násilníky s diagnózami, které patří do detenčních ústavů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

hm, tahle vražda, to je tedy "nešťastná událost" 8-o

0 0
možnosti
MJ

Kde chyba vzniká, je již v článku jasně uvedeno a řekla jí ředitelka tohoto zařízení, viz. "Není to tolik o bezpečnosti v nemocnici jako spíše o rozhodování soudů. Ta pacientka k nám nepatřila. Není v našich silách její diagnózu léčit,“ uvedla ředitelka, která míní, že na vině jsou mimo jiné znalci, podle jejichž názorů se soudci rozhodují." Tohle je tedy potřeba primárně řešit a ne jestli má ono zařízení ploty apod. Třeba těžký schizofrenik s násilnickým chováním bude patřit minimálně zpočátku, než bude zaléčení do detence a ne do zařízení bez nějakých omezení a přísného režimu.

4 0
možnosti
DP

Zrejme systemova chyba. V zemi, kde ziji (sam jsem zde pracoval 40 let v tak zvane "tezke" psychiatrii) existuji tak zvane zvlastni oddeleni forenzni psychiatrie, ktera jsou zabezpecena, personal je tam zkuseny - a nejmene 50% je muzskeho personalu - u nas uz je hodne zdravotnich bratru, jak v somatickych nemocnicich, tak v psychiatrii, michani "bezuhonnych" psychicky nemocnych s nemocnymi, kteri maji narizenou ochrtannou psychiatrickou lecbu je silne kontraproduktivni.:-(

2 0
možnosti
AK

To si představte, kdyby tam dali vysoký plot, ostrahu...aby nebezpeční jedinci nemohli ohrožovat ostatní lidi. To by pak zase přijela Rowlingová a vynadala nám a samozřejmě lidskoprávní spolky by se na tom napásly. Tak proč by si vedení přidělávalo problémy.

0 6
možnosti
Foto

M41a71r30t21i24n 34L80ö61w

11. 10. 2019 14:50

Zabila jinou pacientku. To asi plot neresi. Internovat vsechny na samotky? To by trochu popiralo smysl te instituce jako takove.... Nektere veci proste nemaji dobre reseni. Ostatne to i rikal ten reditel.

9 0
možnosti
VH

Ani u normálních lidí netušíme, že nakonec někoho úmyslně zabijí. U psychoušů by to mohlo být ale automaticky předvídatelnější

3 0
možnosti
Foto

M64a78r68t64i62n 75L95ö55w

11. 10. 2019 14:56

To je jen iluze. Neni.

8 0
možnosti
PS

To není selhání systému. To je samotný systém. Úplně stejný "pořádek" je všech institucích žijících z veřejných peněz.

5 0
možnosti
OH

Selhani systemu zpusobene dlouhodobym selhanim jinych casti systemu. Zejmena soudnictvi (soudy tahnouci se leta) a zdravotnictvi.

9 0
možnosti