VIDEO: Hlídka zastavila auto, u řidiče našla drogy a v kufru útočné pušky

  • 6
Neobvyklý nález ohlásila policejní hlídka, když kontrolovala nervózního řidiče v Praze 4. V úterý policisté zastavili rychle jedoucí vůz. U muže následně našli sáček s pervitinem a v autě historickou zbraň a dvě útočné pušky. Jednapadesátiletý muž skončil na služebně a v hrozí mu soud a dvouleté vězení.

„V úterý si policisté z pohotovostní motorizované jednotky povšimli v Chilské ulici v Praze 4 rychle jedoucího vozidla, které se rozhodli zastavit a zkontrolovat. Při silniční kontrole byl řidič nervózní a měl rozšířené zorničky. Z tohoto důvodu se policisté rozhodli provést u muže test na drogy, který na místě odmítl. Jelikož byla z auta cítit chemie a řidič byl stále víc nervózní, provedli kolegové prohlídku vozidla. Na přední sedačce nalezli v sáčku větší množství pervitinu, v loketní opěrce dvouhlavňovou historickou zbraň a v kufru dvě poloautomatické útočné pušky. Lustrací policisté zjistili, že muž není držitelem zbrojního průkazu,“ popsala krajská mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Muž tvrdil, že zbraně nejsou jeho, že si je u něj zapomněl kamarád. Policisté ho zajistili a omezili na svobodě, převezli ho na služebnu, kde si ho převzali kriminalisté.

Nyní ho podezřívají z trestných činů nedovolené ozbrojování a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Muži v případě odsouzení hrozí dva roky vězení.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz