Dveře paneláku se netrhly, pro pervitin chodilo denně až dvacet lidí

  • 22
Přímo ve společných prostorách bytovky prodával osmatřicetiletý muž z Kladna pervitin. Drogu zájemcům předával na chodbě nebo ve výtahu domu, kde bydlel. Nyní dealera zadrželi kriminalisté, hrozí mu až pět let vězení.

Kriminalisté z toxi týmu zjistili, že muž nejméně od května loňského roku opakovaně a neoprávněně prodával pervitin nejméně padesáti lidem. Některým navíc zdarma poskytoval i marihuanu.

Pro drogy si zákazníci chodili přímo do dealerova bydliště, pervitin si předávali na chodbě nebo ve výtahu paneláku. „Dveře v domě neměly šanci se pořádně zastavit. Zájemci, v průměru mezi 15 až 20 denně, nejdříve zazvonili zvenčí na zvonek, prodejce je pustil přes elektronické zajištění dovnitř a poté jim úslužně otevíral dveře v další části chodby, kde docházelo k předávce,“ popsala policejní mluvčí Michaela Richterová.

Kromě paneláku se drogy předávaly i před domem na parkovišti či na dalších místech v Kladně. A zajímavostí je také to, že si valná část zákazníků jezdila pro drogy na kole, jak ukázalo i video. Byl to jejich jediný možný dopravní prostředek, protože většina z nich má buď zákaz řízení, nebo řidičák vůbec nevlastní.

Na konci května policisté v případu zahájili trestní stíhání. Dealera obvinili z pokračujícího trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Distributorovi, který je stíhán vazebně, hrozí rok až pět let za mřížemi.