Kvůli rozloučení s Gottem nepojedou v pátek tramvaje po nábřeží u Žofína

  • 26
Kvůli poslednímu rozloučení s Karlem Gottem na Žofíně bude v pátek celý den odkloněna tramvajová linka číslo 17, která jezdí po přilehlém nábřeží. Všechny páteční změny v MHD upřesní pražský dopravní podnik v následujících dnech. Další opatření připravují policisté a záchranná služba.

„V souvislosti s páteční smuteční akcí na Žofíně předpokládáme výluku tramvajové linky 17 na nábřeží. Linka bude obousměrně odkloněna přes zastávky Myslíkova - Národní třída - Národní divadlo,“ uvedla mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

Tramvaje budou jezdit po náhradní trase po celý pátek, to znamená zhruba od ranního výjezdu až do noci.

Policisté a záchranáři se na rozloučení na Žofíně zatím stále připravují. 

„Situaci monitorujeme, požadavky teprve přicházejí,“ uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Konkrétní opatření včetně uzavírek a dalších dopravních omezení by měla být podle mluvčí pražské policie Evy Kropáčové známa ve středu odpoledne.

Zpěvákovi příznivci se scházeli v posledním týdnu před jeho vilou na Bertramce, kde pokládali květiny a svíčky. Jejich úklid plánuje TSK na pondělí 14. října. TSK bude podle mluvčí Barbory Liškové vše ještě konzultovat s radnicí Prahy 5 a městskou policií.

Oficiální rozloučení se na Slovanském ostrově v Paláci Žofín uskuteční v pátek od 8 do 22 hodin. Následující den se bude konat od 11:00 zádušní mše pro pozvané hosty ve svatovítské katedrále na Pražském hradě.

Karel Gott zemřel v úterý 1. října po těžké nemoci. Bylo mu 80 let.

Masarykovo nábřeží bude pro tramvaje uzavřené od křižovatky s Myslíkovou po Národní třídu.

Masarykovo nábřeží bude pro tramvaje uzavřené od křižovatky s Myslíkovou po Národní třídu.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,