Herec a dabér Jan Vondráček namlouvá hlášení do vozů MHD v Praze. (24. října...

Herec a dabér Jan Vondráček namlouvá hlášení do vozů MHD v Praze. (24. října 2022) | foto: Dopravní podnik Praha

Nový hlas MHD už namluvil zastávky tramvají, slyšet budou snad ještě letos

  • 4
Nový hlas pražské městské hromadné dopravy Jan Vondráček má za sebou namlouvání zastávek tramvají. Hlášení by se podle Dopravního podniku mohla ve vozech spustit ještě před koncem letošního roku.

„V tuto chvíli máme namluveny všechny tramvajové zastávky a proběhla korektura nahrávek ze strany Ústavu pro jazyk český,“ uvedl Dopravní podnik na Facebooku.

Dodal, že nyní se herec a dabér Jan Vondráček začne věnovat nahrávání provozních hlášení pro tramvaje a autobusy. Ta také projdou následnou korekturou. Pokud vše půjde podle plánu, tak by nový hlas mohl hlášení v tramvajích oznamovat ještě do konce letošního roku.

Zastávky v pražských tramvajích a autobusech nově ohlásí dabér Vondráček

Pražané si nový hlas MHD vybrali v anketě, jejíž výsledky představil DP v červenci letošního roku. Lidé se rozhodovali mezi čtyřmi hlasy v anketě na webu pražského dopravního podniku, hercův hlas byl ukrytý pod číslem dvě. Vondráček vyhrál i v anketě čtenářů iDNES.cz, hlasovalo pro něj 62 procent lidí.

Vondráček svým hlasem nahradí Dagmar Hazdrovou, která cestující pražskou městskou dopravou provázela 30 let. Herec má za sebou nespočet dabingových rolí. Nejznámější jsou zřejmě dvě - postava hospodského Vočka a role Patricka Janea v seriálu Mentalista.

Vondráček, kterému dalo hlas 124 316 lidí z celkem 200 013 hlasujících, v nadsázce řekl, že si připadá jak po prezidentské volbě.

„Akorát já nemusel objíždět republiku v karavanu. Chci poděkovat všem, kteří mě volili a za tu příležitost, kterou jsem dostal. Ti, co mě nevolili, ale nemají sklapnout, pokusím se být dobrým hlasem pro všechny,“ uvedl.

25. října 2022