(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Reuters

Krádež platební karty si invalida vymyslel. Půjčil ji svému známému

  • 6
Pražští policisté od ledna pátrali po muži, který v MHD okradl studenta na invalidním vozíčku a jeho platební kartou pak platil nákupy za tisíce korun. Nyní se ukazuje, že si vozíčkář krádež vymyslel. Platební kartu totiž sám půjčil svému známému.

Student policistům tvrdil, že o peněženku s platební kartou přišel, když odjížděl z nákupního centra. Údajný zloděj poté začal utrácet v několika obchodech a při nákupech ho zachytily i kamery.

Muže z videozáznamu se podařilo vypátrat a vyslechnout. „Policisté zjistili, že se poškozený s tímto mužem znal a kartu mu před několika týdny sám dal, aby ji používal. Následně ale z bankovního výpisu zjistil, že muž kartu používá i k jiným platbám, než se spolu domluvili,“ informoval policejní mluvčí Jan Daněk.

Student se proto rozhodl kartu zablokovat. V bance po něm však údajně chtěli potvrzení od policie, že mu kartu někdo ukradl. „Proto věc nahlásil a využil k tomu situace, že mu byla odcizena peněženka,“ řekl Daněk. Policisté tak dále pátrají pouze po zloději, který vozíčkáři ukradl peněženku.