Při požáru v rodinném domě v Praze Dubči zemřeli dva lidé, škoda je milion

  • 2
Dva lidé zemřeli při požáru bytové jednotky v rodinném domě v Praze Dubči. Hořet začalo před třetí hodinou ranní. Jednoho muže záchranáři převezli do nemocnice, nadýchal se zplodin. Škoda je zatím odhadována na milion korun, uvedli hasiči na Twitteru.

„Při požáru zasahovali hasiči ze dvou stanic a jedna jednotka dobrovolných hasičů,“ napsal v tiskové zprávě mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Dodal, že na lokalizaci požáru použili hasiči dva vodní proudy, zasahovat museli v dýchací technice. „V době příjezdu první jednotky byl byt plameny zasažen v plném rozsahu,“ doplnil.

„Na místě bohužel zemřeli dva muži, jeden starší a jeden ve věku zhruba čtyřiceti let, kterým záchranáři už nedokázali pomoci,“ uvedla pro iDNES.cz mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová. Záchranáři z místa odvezli čtyřicetiletého muže, který se nadýchal zplodin. Podle Poštové byl při vědomí.

Policie během zásahu uzavřela ulici Ke Křížku a částečně i Starodubečskou ulici. „V ranních hodinách proběhne ohledání místa požáru jak kriminalisty, tak vyšetřovatelem hasičů,“ řekl ráno policejní mluvčí Jan Rybanský.

„Příčinu požáru šetří hasičští a policejní vyšetřovatelé. Škoda byla prozatím odhadnuta na milion korun,“ sdělili před polednem na svém Twitteru pražští hasiči.

5. června 2023

,