ilustrační snímek | foto: Policie ČR

Dálnice D1 směrem na Brno opět stála, provoz zastavila nehoda dvou aut

  • 84
Dopravní nehoda opět zastavila provoz na dálnici D1 na Benešovsku, tentokrát jen zhruba na hodinu. Kolona se vytvořila ve směru na Brno u Trhového Štěpánova, srazila se tam dvě auta. Jeden člověk utrpěl lehké zranění, informovali středočeští hasiči.

Nehoda na 56. kilometru uzavřela dálnici kolem 6:30. Na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému, napsal na Twitter mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl. Kolem půl osmé na sociální síti informoval, že se podařilo provoz obnovit.

Podle mluvčí středočeských hasičů Terezy Fliegerové narazilo osobní auto do nákladního. „Bylo tam nějaké lehčí zranění. Hasiči nikoho nevyprošťovali, ale poskytli předlékařské ošetření,“ uvedla Fliegerová.

Na místě kromě hasičů zasahovali také policisté a záchranáři. „Zraněný byl ošetřen. Jeho zdravotní stav nevyžadoval převoz do zdravotnického zařízení, takže byl ponechán na místě,“ doplnila mluvčí krajské záchranné služby Petra Effenbergerová.

Kvůli srážce byl přerušený provoz mezi sjezdem číslo 49 u Psářů a sjezdem číslo 56 u Soutic. Vyplývá to z informací Národního dopravního informačního centra.

Incident se odehrál pár kilometrů od místa, kde auta stála v neděli večer a velkou část pondělí. Provoz tam zastavila hromadná nehoda několika aut, po níž vozy začaly hořet. Jeden člověk zemřel a deset utrpělo zranění. Při odklánění dopravy někdo navíc narazil do auta policistů a jednoho těžce zranil.

Kvůli palmovému oleji, který vytekl z cisterny, tam řidiči v pondělí ve směru na Brno jezdili pouze jedním pruhem. V podvečer se podařilo zprovoznit dva pruhy. Levé jízdní pruhy sice zůstaly v obou směrech uzavřené, ale v úseku jsou i takzvané stoupací jízdní pruhy, takže řidičům zbývají ještě dva. Silničáři na dálnici umístili i dopravní značky omezující rychlost a varující před kluzkou vozovkou.

Místo úterní nehody na D1 na Benešovsku

Místo úterní nehody na D1 na Benešovsku

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,