Lovec železa našel ve Vltavě granát, policie uzavřela Vyšehradský tunel

  • 5
Policie v neděli dopoledne uzavřela provoz v pražském Vyšehradském tunelu. Důvodem byl dělostřelecký granát, který vytáhl lovec železa s pomocí magnetu ze dna Vltavy. Podle informací iDNES.cz stejný člověk způsobil uzavírku tunelu v uplynulých týdnech již několikrát. Tentokrát však na dně řeky opravdu našel nebezpečný předmět.

„Oznámení jsme přijali asi ve čtvrt na deset, na místo byl zavolán pyrotechnik. Z bezpečnostních důvodů byla přerušena doprava, spolupracujeme i s dopravním podnikem,“ řekla dopoledne iDNES.cz mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Předmět podle informací iDNES.cz vytáhl z vody muž, který stál ve výklenku nad Vyšehradským tunelem a s pomocí magnetu na laně vytahoval železné věci ze dna Vltavy.

„Jde o člověka, který obvykle loví železo z loďky a při jakémkoli podezřelém nálezu zavolá policii. Tentokrát stojí nad tunelem zhruba sto až dvě stě metrů za porodnicí,“ informoval z místa fotoreportér iDNES.cz. Podle jeho zjištění jde již o třetí případ za dobu několika týdnů, kdy policie kvůli stejnému muži Vyšehradský tunel uzavřela .

Pyrotechnici následně potvrdili, že vylovený předmět je aktivní dělostřelecký granát a převezli jej k likvidaci. Doprava byla pro individuální i hromadnou dopravu přerušena necelé dvě hodiny.

Tramvaje ve směru od Bráníka po dobu uzavírky končily ve smyčce Podolská vodárna, náhradní autobusy vyjet nemohly. Tramvaje z centra končily v zastávce Výtoň a byly jednosměrně odkláněny přes zastávku Albertov zpět na Karlovo náměstí.

I policie potvrdila, že v uplynulé době nejde o první podobný případ na stejném místě. „Kvůli stejné okolnosti jsme tam dopravu uzavírali před několika týdny, tuším v prosinci. Celá řada lidí se v těchto místech zabývá rybolovem. Jsou tam však i takoví, kteří loví magnetem věci ze dna Vltavy,“ doplnila.

,