Skok přes plot a plížení, policie zveřejnila video domovních zlodějů u Prahy

  • 3
Středočeská policie zveřejnila záběry z domovních kamer, na kterých se podařilo zachytit gang zlodějů. Skupina několik měsíců vykrádá domy v obcích jihovýchodně od Prahy. Policie zloděje stále hledá.

Na jednom ze záznamů jsou zachyceni tři lidé sportovní postavy v kapucích se zakrytými obličeji, jak hbitě přeskakují plot. V dalším videu, které bylo natočeno večer krátce po 18. hodině, se čtyři postavy plíží po zahradě okolo bazénu. 

Zlodějský gang řádí od září loňského roku v okolí středočeské Jesenice a Velkých Popovic. Podle policie mají na svědomí kolem 120 vloupání. Většina z nich se stala mezi 16. a 22. hodinou.

V pondělí policie na briefingu oznámila, že se jedná o zkušené zloděje, kteří se specializují na šperky a peníze, aby se mohli rychle pohybovat. Více informací však kvůli probíhajícímu vyšetřování nesdělili.

Případem se zabývá speciální tým, ale zloděje se zatím nepodařilo dopadnout.

Podle informací iDNES.cz se zatím poslední domovní krádež v zasažené oblasti stala v noci z neděle na pondělí v Jesenici. Policie ji však zatím s ostatními činy nespojila. 

Gang měl podle policie na svědomí naposled krádež v restauraci na silvestra v Psárech. Jakmile se hosté dozvěděli, že v obci řádili zloději, běželi si překontrolovat svoje objekty. „Všichni se rozutekli, takže tam na půlnoc skoro nikdo nebyl,“ řekl ČTK starosta Milan Vácha (za STAN). 

6. ledna 2020