Autobus v Čelákovicích srazil chodce. Muž po neúspěšné resuscitaci zemřel

  • 1
Ve středu odpoledne srazil autobus v Čelákovicích chodce. Muž, kterého se zdravotníci pokusili resuscitovat, na místě podlehl zraněním, řekla redakci iDNES.cz mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková. V tomto týdnu se jedná již o druhý podobný případ v tomto regionu.

Řidič autobusu Pražské integrované dopravy srazil chodce u zastávky Čelákovice, Záluží v severovýchodní části okresu Praha–východ kolem čtvrté hodiny odpoledne.

„Na místě probíhala resuscitace, pacient utrpěl zranění natolik závažná, že i přes snahu záchranářů na místě bohužel zemřel,“ potvrdila iDNES.cz mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková.

Místo je již částečně průjezdné. Dopravu řídí kyvadlově městská policie.

Řidič kamionu na parkovišti benzinky srazil chodce, od smrtelné nehody ujel

Smrtelnému zranění v tomto týdnu podlehl také chodec, kterého na parkovišti u čerpací stanice v pražských Průhonicích srazil kamion. Jeho řidič od nehody ujel. Policisté po muži i po jízdní soupravě složené z tahače a návěsu od pondělí pátrají.

Podle kriminalistů má muž od 50 do 55 let, šedivé vlasy dlouhé po ramena. „Tahač byl zjevně značky Renault, typ T Gama, bílé barvy a pod čelním sklem byl nápis přepravní společnosti (blíže nespecifikované), který byl modré barvy. Návěs byl s plachtou tmavé barvy bez polepů (textů na plachtě),“ upřesnil policejní mluvčí Jan Daněk.