Srážka s tramvají dodávku odmrštila na chodník, kde vůz vážně zranil chodce

  • 7
Všechny složky IZS v pátek dopoledne zasahovaly v ulici Štefánikova na Smíchově u nehody dodávky a tramvaje. Záchranáři se na místě postarali o zraněného chodce, kterého převezli do traumacentra. Tramvaje jezdily odklonem.

Nehoda se stala krátce po půl jedenácté. „Došlo ke střetu tramvaje a dodávky,“ uvedl pro iDNES.cz tiskový mluvčí pražské policie Jan Rybanský. Po srážce s tramvají byl navíc nákladní automobil odhozen na chodník, kde srazil chodce a následně ještě naboural do budovy.

Na místo nehody přijely dvě posádky záchranářů, inspektor a lékař. „Pečovali o přibližně pětačtyřicetiletého muže s vícečetnými poraněními, včetně poranění v oblasti hlavy. Po celou dobu zásahu byl pacient při vědomí,“ uvedla pražská záchranná služba. Pacienta záchranáři převezli do traumacentra.

Řidič dodávky zraněn nebyl, stejně tak nikdo z cestujících v tramvaji.

Dopravní podnik kvůli nehodě odklonil několik linek tramvají z jejich běžné trasy na objízdnou trasu po Rašínově nábřeží. Krátce po 11. hodině se provoz tramvají obnovil.

K obnovení běžné dopravy v místě došlo kolem 12:30.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Témata: chodník, Praha