Násilníka z nemocnice policie obvinila z pokusu o znásilnění a z loupeže

  • 4
Kriminalisté obvinili z loupeže a z pokusu o znásilnění šestatřicetiletého muže z Českokrumlovska, který v neděli napadl pětasedmdesátiletou pacientku ležící v plzeňské fakultní nemocnici. Soud ho odpoledne poslal do vazby.

„Muže jsme obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže v jednočinném souběhu s přečinem znásilnění ve stádiu pokusu,“ potvrdila policejní mluvčí Veronika Hokrová. V případě uznání viny mu hrozí až deset let za mřížemi.

Soudce Okresního soudu Plzeň-město Vladimír Žák odpoledne poslal obviněného do vazby. „Z obavy, že by trestnou činnost mohl opakovat,“ zdůvodnil soudce.

Podle kriminalistů útočník seniorku přepadl v neděli kolem půl šesté ráno na rehabilitačním oddělení Fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně. 

„Vstoupil do uzavřeného pokoje, kde na lůžku spala pětasedmdesátiletá pacientka. Svojí přítomností ji vzbudil,“ popsala Hokrová.

Útočník pak ženu napadl a pokusil se ji znásilnit. Osahával ji, škrtil a vyhrožoval smrtí, pokud se mu nepodvolí. Pacientka, která utrpěla zranění, se začala bránit a křičet. Uslyšely ji sestry a běžely na pomoc. Agresora tak vyrušily a muž utekl ještě před jejich příchodem.

Hokrová doplnila, že během útoku chtěl obviněný po napadené ženě peníze. Nakonec ale utekl bez nich.

Obviněný muž má kriminální minulost, za obdobnou trestnou činnost mravnostního i majetkového charakteru už byl dříve trestaný. Po nedělním útoku po něm bylo vyhlášeno celostátní pátrání, policisté ho zadrželi v úterý v Českém Krumlově.