Diskuze

V Domažlické nemocnici chybí lékaři a sestry, město pro ně staví domy

Domažlická nemocnice trpí nedostatkem lékařů a sester. Získat zdravotnický personál se nyní pokusí město tím, že pro zájemce staví rodinné domy. Do vilové čtvrti se noví zaměstnanci nemocnice budou moci nastěhovat v polovině příštího roku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrý den, zdravotníci budou domy využívat na základě nájemní smlouvy mezi nimi a nemocnicí. Pokud přestanou být zaměstnanci nemocnice, nebude samozřejmě důvod, aby nájemní vztah setrvával.

Jak zde zaznělo, nestačí lákat jen na dobré přístrojové vybavení, pracovní zázemí a kvalitní bydlení. To je pro stěhování málo. Důležité je ukázat i město a okolí, že jsou tím správným místem pro Život. A to Domažlice a Domažlicko určitě jsou.

0 0
možnosti
Foto

Firemní byt, půjčka, klasické nástroje, jak si udržet zaměstnance. Samozřejmě, ta firemní vlastnost je i v nájemní smlouvě jako podstatná podmínka.

Dosud opravdu ty lékaře i sestry vyssávali bavorští sousedi, také měli co nabídnout a vzdálenost je zvládnutelná. Domažlice ovšem mají také výhodu, levné bydlení a zajímavé nákupy v blízkém Bavorsku, krásná příroda a zdravé okolí. Zde se spojuje řada kladných okolností, jistě nebude problém, tu kliniku obsadit. Ostatně i místní průmysl a obchod z té bavorské blízkosti těží.

2 0
možnosti
AP

A kdo a jak je pak z těch domů dostane, když odejdou do Německa? To je vystěhují na ulici? Těžko.

0 0
možnosti

Toho bych se nebála. Nemocnice to bude mít určitě smluvně ošetřené, že pokud v nemocnici pracovat přestanou, musí se odstěhovat. Pochybuji, že jim ty domy dají do vlastnictví, to by byla hloupost.

1 0
možnosti