Diskuze

Vejce rychle mizí z obchodů, jejich nedostatek nahradí zboží z Litvy či Polska

Lidé se předzásobují vejci, bojí se totiž jejich nedostatku. Výsledkem by mohly být prázdné regály jako v době covidu, kdy krátkodobě chyběla třeba mouka. Důvodem této situace je likvidace zhruba 750 tisíc slepic kvůli ptačí chřipce v chovu na Tachovsku. Podle prodejců by ceny během následujících dnů mohly vyletět nahoru.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Nahradí z Litvy a Polska, jako vždycky, mám radši Polské jsou levnější než ty takzvané České[>-]Rv

0 1
možnosti
OM

Je to odpad, podobně jako ty z velkých chovů v ČR. Kupte si někdy dobré vajíčko z malého chovu, kde slepice vidí sluníčko a dá si červa nebo zobne trávy. Pokud nejíte 10 vajec každý den, tak ten cenový rozdíl nestojí za řeč.

0 0
možnosti
JB

Proč se likvidují vejce, když přenos z vajec nikdy nebyl zjištěn, mi opravdu hlava nebere.

1 0
možnosti
JP

J22i22ř25í 82P14á24n26e91k

13. 1. 2023 12:09

Zítra 1000 mrtvejch důchodců :-))))

2 0
možnosti
PT

P22e43t60r 75T46r10y27n33e74r

13. 1. 2023 11:46

Ale jo, doba jde výrazně dopředu ;-). Jsem celkem zvědavý, jak to bude pokračovat a kam se pod vedením zkušeného signalisty tato země dostane.

Je s podivem kolik desetiletí se traduje jak v Československu nebyl toaletní papír (cca 14 dnů když vyhořela papírna ve Větřní), ale že více jak třicet let po "revoluci" budu poslouchat nějakého Válka (údajně ministr zdravotnictví ;-D) jak vše dělají nejlépe, ale na antibiotika a další základní léky si lidé v této zemi musí ještě chvilku počkat (někdy to tedy jde viz. citace z jeho stránek z 1.11.2022 "Česká republika ve spolupráci s farmaceutickými firmami už na Ukrajinu poslala 10 kamionů s více než 900 tisíci balení léčiv za desítky milionů korun").

Ale, že se budou stát i fronty na vajíčka která se budou dovážet z Litvy a vepřové z Polska to bych si nepomyslel.

No dělají to dobře a věřím, že lidé to jednou ocení, rád se přijdu mrknout ;-)[>-]

10 8
možnosti
OM

Problém s léky i vejci není o ČR. U léků je nedostatek i v zemích typu Německo, některé léky chybí i v USA. V Evropě celkově problém. S vejci to bude celosvětově. Obojí má své důvody. A jo, klidně se může stát, že jednou nebude třeba ten toaleťák pár dní. Máme vše 24/7, obchody narvaný, polovina věcí se vyhazuje, zvykli jsme si na to, ale občas se může stát, že něco někde nebude, ať už kvůli dodavatelským řetězcům, problému v nějaké zemi či něčemu jinému. Věřím, že většina lidí je svéprávných a přežijí. By nebylo od věci 2x do roka bez ohlášení na měsíc zavřít supermarkety, aby se lidi naučili trochu spoléhat na sebe.

0 0
možnosti
AM

Ještě není tak zle. Když v roce 2012 zdražovala vajíčka, tak se hojně rozmohl vlastní chov slepic a drůbežárny nestíhaly nosnice rozvážet. Vzpomínáte na ty reportáže, jak lidé chovali slepice v panelácích na balkonech?

5 0
možnosti
JM

Už se blíží akce velikonoce no.

1 1
možnosti
MMP

A hlupaci budou skupovat jak blbi... nenazrana ceska povaha. 👎

5 1
možnosti
JB

J25i83ř68í 59B48á17r44t72ů

13. 1. 2023 11:33

Hurá, obchodníci našli další důvod pro zvýšení ceny. A taky proč by ne, když to český spotřebitel který má rád specifickou kvalitu a cenu rád koupí.

7 0
možnosti

Litvu beru ale polský hnus v žádném případě. Není to tak dlouho co polští manželé šli sedět na deset let za to že do krmných směsí pro drůbež dávali místo rostlinného tuku ropný odpad.

1 1
možnosti
Foto

Nejvíce vajec ubere panika nakupujících.

7 1
možnosti