Žena zaútočila kyselinou na tři lidi v nočním podniku v centru Plzně. (24....

Žena zaútočila kyselinou na tři lidi v nočním podniku v centru Plzně. (24. března 2018) | foto: Petr Eret

Žena útočila kyselinou v klubu z omluvitelné pohnutky, řekla policie

  • 159
Ženu, která v sobotu v nočním podniku na Americké třídě v Plzni zaútočila na tři lidi neznámou chemickou látkou, policisté obvinili z ublížení na zdraví z omluvitelné pohnutky. Hrozí jí až šestiletý trest.

Obvinění ženy potvrdila mluvčí plzeňských policistů Veronika Hokrová. „Kriminalisté zahájili trestní stíhání pětačtyřicetileté ženy. Obvinili ji ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z omluvitelné pohnutky. Obviněná je v současné době stíhána na svobodě,“ uvedla Hokrová.

V případě uznání viny hrozí ženě až šest let vězení. Co bylo motivem činu policie zatím neuvedla, jestliže ale obviněná útočila z omluvitelné pohnutky, podle trestního zákoníku mohla jednat například ve strachu, v leknutí či ve zmatku.

„Vyslechli jsme zatím část svědků, kteří v případu figurují, proto nemůžeme sdělit bližší informace,“ dodala Hokrová.

Žena zaútočila na tři lidi neznámou chemickou látkou v nočním podniku v sobotu ráno. Podle neoficiálních zpráv to byla kyselina sírová, která byla umístěna mezi úklidovými prostředky.

„Látka je podrobena znaleckému zkoumání,“ doplnila policejní mluvčí s tím, že její přesné složení může být známo až za několik dní. 

Celkem bylo při incidentu zraněno pět lidí. Na popáleninové centrum do pražských Vinohrad byla letecky transportována třiatřicetiletá žena, která byla poleptaná v obličeji a na dekoltu.

Dva muži ve věku 28 a 39 let skončili ve Fakultní nemocnici v Plzni. „Jeden z nich byl v neděli také převezen do pražských Vinohrad. Druhý je nadále v plzeňské nemocnici a jeho stav je stabilizovaný,“ řekla mluvčí Fakultní nemocnice v Plzni Gabriela Levorová.

Podle mluvčí Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Hany Vránové jsou oba pacienti, muž a žena, mimo ohrožení života. „Utrpěli nerozsáhlé poleptání látkou, zejména na horní části těla,“ doplnila Vránová.

„Kyselina zasáhla i útočnici. Na místě se dále nacházel muž se zraněním hlavy,“ uvedl v sobotu mluvčí krajských záchranářů Martin Brejcha. Všichni zranění jsou české národnosti.

Zatím zjištěné skutečnosti nasvědčují tomu, že vše souvisí s předchozí slovní roztržkou, která se na místě rozpoutala mezi třemi muži a jednou ženou. Ta nakonec vyústila ve fyzické napadání.  

Obviněná, která v nočním klubu pracuje, se k incidentu dostala náhodně a v obavě o svůj život je polila kyselinou.

Žena zaútočila v Plzni kyselinou (24. března 2018)

24. března 2018