ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Leila Hamdanovápro iDNES.cz

Ztište hudbu, vyzval partu muž. Po útoku náctiletého má trvalé následky

  • 223
Policisté vypátrali sedmnáctiletého mladíka, který začátkem roku v jedné z plzeňských ulic zaútočil na kolemjdoucího muže. Ten napomenul skupinku mladých kvůli hlasité hudbě. Útočník do něj strčil, muž spadl na zem a zůstal v bezvědomí. I přesto ho agresor ještě kopl a pak utekl. Poškozený má trvalé následky.

Podle kriminalistů se sedmnáctiletý mladík 11. ledna s partou kamarádů procházel po Plzni. Přitom poslouchali hlasitou hudbu z reprobedny.

V Rubešově ulici je kolem sedmé hodiny večer napomenul dvaapadesátiletý muž a žádal, aby hudbu ztlumili. Mladík ale na to reagoval slovy: „Nebo co?“

„Poškozený ho napomenul znovu. Mladý agresor neváhal a do muže strčil tak, že upadl na zem a zůstal v bezvědomí. Místo toho, aby útočník zavolal na tísňovou linku, ještě do ležícího muže kopl,“ popsala událost policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Partička poté utekla. Zraněného muže odvezla záchranná služba do fakultní nemocnice, kde ležel více jak dva týdny. Utrpěl pohmoždění spánkového laloku.

Podle znalce poškozený po útoku trpí poruchou krátkodobé i dlouhodobé paměti a poruchou řeči. Následky bude mít s největší pravděpodobností trvalé.

Agresor neútočil poprvé, vězeňskou celu už zná

Kriminalisté agresora vypátrali také díky kamerovým záznamům z jiného napadení, v němž sedmnáctiletý hoch také figuroval. Byla to loupež, za kterou dostal osm měsíců vězení. Nyní si odpykává trest ve věznici pro mladistvé.

Kvůli napadení muže na ulici je nyní obviněný z ublížení na zdraví a výtržnictví.