ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Michal Sváček, MAFRA

Na ubytovně napadli krajana pěstmi i nožem, dvojice cizinců skončila ve vazbě

  • 11
Kriminalisté stíhají dvojici, která v pátek na ubytovně v Plzni napadla muže. Cizinec nejprve napadl krajana pěstmi, poté ho žena ještě několikrát bodla nožem. Oba útočníci skončili ve vazbě.

Incident se odehrál v pátek večer v Kollárově ulici v centru Plzně. „Oznámení o fyzickém napadení jsme přijali na tísňové lince 158 ve večerních hodinách, na místo ihned vyjelo několik policejních hlídek,“ uvedla k případu policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Nejprve třiatřicetiletý opilý cizinec napadl pěstmi o pět let staršího krajana. Pak šestačtyřicetiletá cizinka udeřila muže do hlavy a řekla mu, že ho zabije.

„Měla vzít do ruky kuchyňský nůž a muže několikrát bodla. Muž byl převezen do nemocnice s život ohrožujícím zraněním,“ upozornila mluvčí. Fyzickému útoku předcházela rozepře.

Dvojici policisté zadrželi a poté ženu obvinili z pokusu o vraždu. Muže obvinili z přečinu ublížení na zdraví. Následně spisový materiál předali státnímu zástupci, který podal návrh na vzetí obviněných do vazby.

„Soudce v pondělí odpoledne rozhodl o vzetí do vazby a oba byli eskortováni,“ uzavřela prozatím Brožová.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz