Diskuze

Ze Studentské ulice zmizely přechody, nahradila je místa pro přecházení

Před dnešní půlnocí otevřou silničáři kompletně opravenou Studentskou ulici v Plzni. Rekonstrukce nejrychlejší spojnice mezi výpadovkami na Karlovy Vary a Most trvala rok.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nejspíš smysluplná rekonstrukce.

Silnice bez kanálových a jiných deklů vymysleli v Americe už před sto lety a k nám se to možná za dalších sto let dostane taky. Plzeň sice není první vlaštovka, ale je pěkné že je to další vlaštovka.

Stejně tak místa pro přecházení. Když se totiž na frekventovanou silnici dají přechody, kde chodci ideálně po jednom v kombinaci s některými řidiči co dávají přednost dávno před tím než je potřebná tvoří dokonalý špunt, provoz se tím úplně zabije. viz v Brně v Pisárkách. Ono dokud neměli chodci přednost, chodili přes tu silnici víc pohromadě a provoz celkově víc odsýpal. Vlastně stejně jako než bylo zavedené pravidlo zipu, tak si nikdo nedovolil všechny předjet, vecpat se až do špičky zúžení a tam si vynucovat zařazení.

Plzni tleskám.

0 0
možnosti
Foto

Stejne se tam budou chodci vrhat pod kola, protoze na Nove prece rikali, ze maji absolutni prednost.

3 0
možnosti

Já po městě nachodím víc jako chodec, než jako řidič, ale přesto: chodci by měli znát předpisy stejně jako řidiči. Speciálně místa pro přecházení jsou kámen úrazu - drtivá většina chodců si myslí, že na nic má přednost, což přináší nejednu konfliktní situaci. Takže si nejsem jistý jestli na tak frekventované ulici jsou místa pro přecházení místo přechodů dobrý nápad.

5 1
možnosti

Zcela souhlasím, typicky u Hlavního nádraží ČD jsou chodci přesvědčeni o své absolutní přednosti, ačkoli jde o místo k přecházení. Buď reagují velmi podrážděně, pokud musí kvůli autům třeba jen zpomalit, případně si prostě přechod vynucují a nutí auta zastavit. Potom v klidu a důstojně pomalu silnici přecourají. Přitom provoz je tam s ohledem na uzavírky minimální, takže tam není problém přejít v souladu s pravidly.

3 0
možnosti