Auto po průjezdu zatáčkou u Nýřan vyjelo ze silnice a zůstalo ležet převrácené...

Auto po průjezdu zatáčkou u Nýřan vyjelo ze silnice a zůstalo ležet převrácené na střeše. (18. května 2022) | foto: Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Auto pro rozvoz jídla skončilo za zatáčkou na střeše, řidič nepřežil

  • 9
U Nýřan na severním Plzeňsku havaroval ve středu večer třicetiletý řidič. Neudržel auto na silnici a za zatáčkou se s ním převrátil. Nehodu nepřežil.

Řidič osobního auta jel po půl osmé večer od Blatnice směrem na Nýřany. „Při průjezdu pravotočivou zatáčkou najel na krajnici a dál mimo komunikaci. Tam havaroval,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Podle informací iDNES.cz bylo auto používané pro rozvoz jídla. Skončilo vedle silnice převrácené na střeše.

Záchranná služba k nehodě vyslala zásahová vozidla i vrtulník. „Těžce zraněného muže v bezvědomí a se zajištěnými dýchacími cestami převážel vrtulník na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň,“ uvedla Mária Svobodová z dispečinku Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje.

Zranění ale byla tak závažná, že muž ještě večer v nemocnici zemřel.

Jestli byla příčinou tragické nehody vysoká rychlost nebo například řidičův náhlý zdravotní problém, budou policistům pomáhat zjistit soudní znalci.

Druhá tragická nehoda za tři dny

V tomto týdnu je to v Plzeňském kraji už druhá smrtelná nehoda. V pondělí u obce Prádlo na jižním Plzeňsku zemřela 76letá cyklistka. Podle prvotních informací chtěla dvojice cyklistek odbočit doleva. Jedna zastavila u krajnice, druhá začala odbočovat v době, kdy ji předjíždělo osobní auto, takže ji srazilo.

„Přímo na místě probíhala 20 minut trvající kardio-pulmonární resuscitace. Přes veškerou snahu zasahujících záchranářů lékař konstatoval smrt zraněné,“ uvedla Mária Svobodová ze záchranné služby.

Letos na silnicích v Plzeňském kraji zemřelo sedm lidí, z toho tři v květnu, vyplývá z policejní statistiky dopravních nehod. V loňském roce za první čtyři měsíce zemřelo v kraji sedm lidí, v květnu pak další dva.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz