Diskuze

Proti covidu-19 se bude očkovat nejméně celý rok, tvrdí epidemiolog

Koordinátor očkování v Plzeňském kraji epidemiolog Petr Pazdiora říká v rozhovoru pro MF DNES, že očkování proti nemoci covid-19 je v kraji naplánováno minimálně na celý rok. Podle něj se v nejbližších měsících nepodaří očkovat v tak velké míře, aby to ovlivnilo epidemiologickou situaci. „Možná i díky cirkulaci nové mutace stoupá podíl nemocných a hospitalizovaných od 35 do 54 let,“ upozorňuje.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

Proti covidu se bude očkovat až do skonání věků.

1 0
možnosti
JP

A na jak dlouho je to očkování účinné ?

Na rok ?

0 1
možnosti
JH

Me zadna 70% proockovanost nezajima. Zajima me moment, kdy budou mit rizikovi pacienti moznost se naockovat. Pokud ji nevyuziji, nevidim duvod proc by je mely chranit deti tim, ze zabijou sve detstvi doma. Nechces vakcinu, ok, ale nechtej po ostatnich aby te chranili za cenu ztraty svych mladych let.

0 0
možnosti
JH

Sorry, ale jakmile se nekdo z vysoce rizikove skupiny nenecha ockovat, je to jeho volba a nevidim zadny duvod proc by takove lidi mely chranit napriklad deti tim, ze nechodi do skoly a nehrajou hokej nebo fotbal. Jakmile se budou ockovat lide kolem 40 let, veskera kolektivni opatreni budou postradat ten moralni apel na solidaritu.

0 0
možnosti
MS

M98i82l72a67n 58S56m87i17l

30. 1. 2021 11:43

A pak se zjisti, ze imunita po očkováni trvá třeba 6-9 měsíců ;-)

0 0
možnosti
JL

to je dost pravděpodobné, rozhodně se to nedá vyloučit. Zatím více než půlroční zkušenosti nejsou, tak také nikdo nemůže říci že imunita vydrží déle.

0 0
možnosti
JK

J12a45n 93K27o30t64í78k

30. 1. 2021 9:10

U "jinych infekci" ti nikdo na zaklade nesmyslnych opakovanych testu nebrani pracova jeste 2 mesice! A dokonce te ani nikdo neuvrhnr do 2 mesicni karanteny za 60% platu, i kdyz vubec nejsi nemocny, ty chytraku!

0 0
možnosti
LJ

Pán je extrémní optimista, když si myslí, že to bude trvat rok. Než dosáhneme požadovaných 70% proočkovaných, tak uplynou dva až tři roky a i to si myslím, že je ještě mírně optimistické.

Ostatně myslím, že ten požadavek je postaven špatně. Vzhledem k tomu, že jak jsem pochopil, i očkovaní mohou být nakaženi a nemoc přenášet dál, pouze u nich díky očkování bude mít lehčí průběh, tak není třeba očkovat tolik lidí, ale pouze ty, kteří při nákaze mohou očekávat středně těžký až těžký průběh a jsou potenciálními kandidáty na hospitalizaci. Mezi ostatními ať se pak klidně šíří dál, protože jim nic nedělá. Tj jednalo by se o nějakých 40% lidí (cca dvě třetiny z nich kvůli věku a třetina z důvodu jiných rizikových faktorů). V tom případě by se to možná do toho jednoho roku stihnout dalo. Jasně, že i u mladých neočkovaných může mít nemoc těžký průběh, ale jen s velmi nízkou pravděpodobností. Stejně jako mohou mít občas i těžký průběh chřipky (tím nechci srovnávat covid s chřipkou, aby mně z toho někdo nenařkl)

1 0
možnosti
LS

A po celorocnim ockovanim se zacne znova s upravenou vakcinou. Mezitim cisla budou stagnovat, takze zmirneni opatreni neprichazi v uvahu. A tak stale dokola.

2 0
možnosti
EK

bohužel, vidím to úplně stejně.

0 0
možnosti
IS

Německý Bild se ptal Ursuly von der Leyen a položil jí těchto pět otázek: 1 Proč uzavření smluv trvalo tak dlouho? 2 Proč nebyly dohodnuty žádné konkrétní dodací termíny? 3 Proč nejsou ve smlouvách žádné smluvní pokuty za zpoždění dodávek? 4 Proč bylo výrobcům vakcín dáno k dispozici pouze 2,7 miliardy eur? 5 Proč bylo zamítnuto 200 milionů dávek vysoce účinné vakcíny Biontech?. Dostal zdrcující odpověď : Tajné .

0 0
možnosti
Foto

P68e52t98r 47V19a29ř82á71k

30. 1. 2021 8:28

Jednodávková není AstraZeneca, ale Johnson&Johnson.

4 0
možnosti