ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Městská policie Ústí nad Labem

V centru Plzně po sobě ráno stříleli muži, zřejmě plynovou pistolí

  • 8
Skupina mužů si svérázným způsobem v neděli ráno v Plzni mezi sebou vyřizovala účty. V tramvaji i na zastávce po sobě střílela. Kriminalisté na místě našli náboje, zřejmě z plynové pistole.

Policie přijala tísňové volání o střelbě na Mikulášském náměstí kolem půl sedmé ráno. Z dosud zjištěných informací se jednalo o vyřizování účtů mezi několika muži. Čtyřiadvacetiletý oznamovatel stál u zastávky na Mikulášském náměstí. Když přijeli pachatelé, kteří po něm začali střílet, chtěl se před nimi schovat v tramvaji. Pak z ní ale utekl a směřoval do centra města. Tam ho pachatelé bezvýsledně pronásledovali.

Kriminalisté v tramvaji i u tramvajové zastávky zajistili několik nábojnic, pravděpodobně pocházející z plynové pistole. Při incidentu nebyl nikdo zraněný, nedošlo ani ke škodě na majetku. „Ve věci jsou zahájeny úkony trestního řízení. Případem se nyní zabývají kriminalisté, kteří zjišťují veškeré okolnosti případu a po pachatelích intenzivně pátrají,“ sdělila k případu policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz